pellatv
Live

Αντίθετοι στην αύξηση του ΕΦΚ στο τσίπουρο οι παραγωγοί

Την έντονη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο τσίπουρο, ώστε να αποτελέσει αντιστάθμισμα στην κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί, εκφράζει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Όπως αναφέρει η Ένωση, δεν πρέπει να αυξηθεί ο ΕΦΚ στο τσίπουρο, καθώς κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα την ένταση του φαινομένου τής παραοικονομίας, «με μοιραίες επιπτώσεις στην ελληνική αμπελοκαλλιέργεια».

«Η μόνη αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της παραοικονομίας και στα δύο προϊόντα, (κρασί και τσίπουρο) επιβάλλεται να είναι η αυστηρή διαδικασία τήρησης όρων εφαρμοζόμενης ιχνηλασιμότητας από το κράτος» υπογραμμίζει.

Η ΚΕΟΣΟΕ σημειώνει πως πρέπει να ορθολογικοποιηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις διακίνησης και παραγωγής του προϊόντος, ωστόσο αυτό θα γίνει μετά από συνεννόηση της πολιτείας με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση επισημαίνει ότι σε συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς είχε προτείνει τη λήψη μέτρων, προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια στην παραγωγή και διακίνηση του προϊόντος.

Μεταξύ άλλων, τονίζει πως είχε προτείνει την «αυστηρή παρακολούθηση των στεμφύλων που αποτελούν την α' ύλη για το τσίπουρο ή η έκδοση διακεκριμένου συνόλου στις αποδείξεις λιανικής πώλησης στα σημεία εστίασης για το κρασί και τα συσκευασμένα ή μη αποστάγματα αμπελοοινικής προέλευσης, θα έδιναν λύσεις για το μεγαλύτερο μέρος της παράνομης παραγωγής και διακίνησης των αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης τόσο όσον αφορά τους διήμερους παραγωγούς, όσο και τα οργανωμένα αποσταγματοποιεία».

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»

10:15 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου: Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό

10:14 - Νατσιός: «Η οικογενειοκρατία ταυτίζεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

10:11 - Λάκης Βασιλειάδης: Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης για Επαγγελματίες σε χωριά – οικισμούς δημοτικών ενοτήτων μεταξύ 500 και 1500 κατοίκων που πρέπει να δικαιούνται τη φορολογική έκπτωση 50% στο εισόδημα

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»