pellatv
Live

E.E.Τραπεζών: Οι Τράπεζες στηρίζουν εμπράκτως τον μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

«Θα πρέπει να ξαναποκτήσουμε την κουλτούρα της εξυπηρέτησης των οφειλών», δήλωσε η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χ. Απαλαγάκη.

Εκδήλωση με θέμα: "Η εξωδικαστική ρύθμιση ιδιωτικών οφειλών αυτοαπασχολούμενων και επιχειρήσεων – Τρόποι, αποτελέσματα και προοπτικές" οργάνωσε τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, ο Οργανισμός Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης (ΟΔΔΕΕ) του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Προσκεκλημένοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Καθ. κα. Χ. Απαλαγάκη, ο Ειδικός Γραμματέας Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φ. Κουρμούσης και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.), κ. Ν. Κανελλόπουλος.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η αποτίμηση των οφελών των βασικών διαδικασιών ρύθμισης ιδιωτικού χρέους μέχρι σήμερα και ο κοινός προβληματισμός για την αποτελεσματικότητά τους.

Ο κ. Κουρμούσης ανέλυσε τον σκοπό του Νόμου 4469/2017, ο οποίος είναι κυρίως η ολοκληρωμένη εξωδικαστική λύση για τη διευθέτηση όλων των χρεών (προς δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) των βιώσιμων επιχειρήσεων και παρουσίασε τα βασικά σημεία της πλατφόρμας καθώς και τις επιτυχημένες προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων που αναδύονται κατά την εφαρμογή της, αναφέροντας μάλιστα ότι ένα μεγάλο ποσοστό των οφειλετών, που είχαν αρχικώς υποβάλει αιτήσεις που απορρίφθηκαν λόγω έλλειψης πτωχευτικής ικανότητας, καλύφθηκαν πλέον μετά το νέο "path” της πλατφόρμας για τους αυτοαπασχολούμενους, τα αποτελέσματα της οποίας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Η Καθ. κα. Απαλαγάκη, παρουσιάζοντας τις νόμιμες προϋποθέσεις για την κατάρτιση σύμβασης αναδιάρθρωσης οφειλών του Ν. 4469/2017, υπογράμμισε ότι οι Τράπεζες στηρίζουν εμπράκτως τον μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και τόνισε ότι θα πρέπει να ξαναποκτήσουμε την κουλτούρα της εξυπηρέτησης των οφειλών.

Τέλος ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε τον κρίσιμο ρόλο των συντονιστών, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι διαμεσολαβητές, καθώς αυτοί είναι οι εγγυητές της διαδικασίας.

Στο κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση συμμετείχαν τόσο δικηγόροι όσο και συντονιστές-διαμεσολαβητές, οι οποίοι έχουν ήδη συμμετάσχει σε επιτυχημένες διαδικασίες εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών μέσω της πλατφόρμας της Ε.Γ.ΔΙ.Χ. και εμπλούτισαν με παρατηρήσεις και επισημάνσεις τη συζήτηση σχετικά με τη διαδικασία της πλατφόρμας.

Πηγη:dikaiologitika.gr

Δημοσιεύτηκε στις 4 Απριλίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

22:33 - Διάλογος του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα με νέους από όλη την Ευρώπη για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

22:30 - Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου Πέλλας για το Δημ. Συμβούλιο Νέων

22:27 - Αποστολή της Π.Ο.Π.Σ. στις Βρυξέλλες – Για πρώτη φορά συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

22:24 - Ενημερωτικό Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της 19ης Μαΐου 2026

22:20 - Αναλυτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες για το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 17-31 Μαΐου

15:53 - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:53 - Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2026

12:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

12:17 - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ

12:14 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μουσείου Γέσιου- Μάιος 2026