pellatv
Live

Εκδόθηκαν δύο νέες αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας που αφορούν τους δικαιούχους του πρώην ΟΕΚ (δανειολήπτες και οικιστές)

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι εκδόθηκαν δύο νέες αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας που αφορούν τους δικαιούχους του πρώην ΟΕΚ (δανειολήπτες και οικιστές).

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την απόφαση με αριθ. Β1/ΟΑΕΔ/2019 (ΦΕΚ Β΄1556), που αφορά στην τροποποίηση της 52246/3173/26-1-2018 (ΦΕΚ Β΄539) Υ.Α. περί «Ρυθμίσεις Αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ» και ειδικότερα σε διορθώσεις σχετικές με τη ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών εξ ιδίων κεφαλαίων του τ. ΟΕΚ. Σχετικά εκδόθηκε και η με αριθ. 24641/2258/2019 ερμηνευτική εγκύκλιος.

Τα σημαντικότερα σημεία της είναι τα εξής:

  • Αίτηση ένταξης μπορούν να υποβάλλουν και όσοι έχουν κάνει αίτηση στον Νόμο «Κατσέλη - Σταθάκη» και δεν έχει εκδοθεί τελική δικαστική απόφαση (προηγούμενα τους απέρριπτε το σύστημα). Εάν τελικά θελήσουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις, προσκομίζουν παραίτηση από τον Νόμο Κατσέλη.
  • Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων παρατείνεται έως 31-12-2019.
  • Αντιμετωπίζονται τα ζητήματα ιδιοκατοίκησης σαν προϋπόθεση ένταξης στις ρυθμίσεις. Η ιδιοκατοίκηση δεν ελέγχεται στις παρακάτω περιπτώσεις:
  • Εάν έχει επέλθει θάνατος του αρχικού δικαιούχου και η κατοικία και το δάνειο έχει περιέλθει στους κληρονόμους του.
  • Αν η κατοικία παραμένει κενή (π.χ. στην περίπτωση ανήμπορου υπερήλικα, ο οποίος διαμένει με τα τέκνα του), αν η κατοικία είναι ακατάλληλη για τις ανάγκες στέγασης της οικογένειας (π.χ. αύξηση μελών, ακατάλληλη για ΑμεΑ κ.λπ.), αν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι  (αλλαγή τόπου εργασίας κ.λπ.).
  • Στην περίπτωση που προκύπτει διαγραφή της οφειλής (< 6.000 €) κ.α.
  • Όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις και έχουν απορριφθεί για έναν από τους παραπάνω λόγους, μπορούν (και πρέπει) να υποβάλουν νέα αίτηση.

Η δεύτερη απόφαση με παρόμοιο περιεχόμενο (αναμένεται η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ) αφορά τους δικαιούχους κατοικιών σε οικισμούς του τ. ΟΕΚ.

 

Δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουνίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27