pellatv
Live

Επίδομα ύψους 534 ευρώ θα λάβουν για τον μήνα Μάιο, όσοι εργαζόμενοι παραμένουν σε αναστολή.

 

Οι εργοδότες των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή ή πλήττονται οικονομικά, μπορούν να παρατείνουν την αναστολή των συμβάσεων, σε ποσοστό όμως όχι μεγαλύτερο του 60%, με το επίδομα που θα λάβουν όσοι μείνουν εκτός εργασίας, να φτάνει στα 534 ευρώ. Ο εργοδότης ωστόσο θα έχει την υποχρέωση να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας με τις υπάρχουσες συμβάσεις που έχει με το προσωπικό που είναι σε αναστολή, ενώ αν μπει σε αναστολή περισσότερο προσωπικό του 60%, τότε θα πρέπει να πληρώσει ο ίδιος το ποσό.

Ακόμη, υπάρχει το ενδεχόμενο να μπορεί ένας εργοδότης να ανακαλεί την αναστολή των υπαλλήλων του πριν τελειώσει ο Μάιος, καθώς σταδιακά εντός του μήνα θα ανοίγουν οι επιχειρήσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο εργαζόμενος θα πάρει αναλογικά το ποσό που του αντιστοιχεί στις ημέρες που βρισκόταν σε αναστολή. Η διακοπή μπορεί να γίνεται εφ’ όσον ο εργαζόμενος είναι σε αναστολή για τουλάχιστον 15 ημέρες, ενώ ο εργοδότης μπορεί επίσης να ακυρώσει την αναστολή για «κατεπειγουσών λόγων και μη αναβαλλόμενων αναγκών». Αυτό θα μπορεί να το κάνει μέσω ενός ειδικού εντύπου στο ΠΣ Εργάνη.

Ακόμη δεν έχει αποκλειστεί μάλιστα το ενδεχόμενο το μέτρο αυτό να παραταθεί για τον Ιούνιο εφ’ όσον χρειαστεί, κάτι που τόνισε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στην συνέντευξη Τύπου των υπουργείων Εργασίας, Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Οι τρεις συναρμόδιοι υπουργοί ανακοίνωσαν ένα συνολικό πακέτο μέτρων ύψους 24 δισ. για την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

 

 

 

iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 1 Μαΐου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .