pellatv
Live

Έρχεται το Food Pass για την αγορά τροφίμων – Τι γίνεται με Power και Fuel Pass

Με μια νέα άυλη κάρτα θα επωφεληθούν οι καταναλωτές την επόμενη περίοδο

Μετά το Power Pass και το Fuel Pass, έρχεται το Food pass, ένα voucher για αγορά τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ. Το φημολογούμενο Food Pass, φαίνεται να βρίσκεται σε αντίστροφη μέτρηση μέχρι να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη, καθώς εξετάζεται ακόμη από το οικονομικό επιτελείο. Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό το ενδεχόμενο οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν το εν λόγω επίδομα, με την αντίστοιχη μορφή των επιδομάτων ρεύματος και καυσίμων, δηλαδή με εκείνη της άυλης ψηφιακής κάρτας.

Ωστόσο, η χορήγηση του πιθανολογείται πως θα γίνεται μετά την ενδελεχή εξέταση αυστηρών εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Όσον αφορά στο ποσό που προβλέπεται πως θα χορηγηθεί, δεν έχει γίνει κάποια διευκρίνηση ακόμη, αλλά ενδέχεται να ανέρχεται στα 200 ευρώ, με την πιθανότητα να προκύψουν και αντίστοιχες κλίμακες, ανάλογα με τους δικαιούχους.

Μερικά από τα μέτρα τα οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν μέχρι τα Χριστούγεννα του 2022 είναι τα εξής:

  • Η συνέχιση της επιδότησης σε ρεύμα και φυσικό αέριο.
  • Η επιταγή ακρίβειας για την κάλυψη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, οι οποίες πλήττονται περισσότερο από τον εκρηκτικό πληθωρισμό στα τρόφιμα και την ενέργεια.
  • Η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο
  • Η πιθανή χορήγηση του Fuel Pass 3, η οποία θα εξαρτηθεί από το πως πρόκειται να διαμορφωθούν οι τιμές των καυσίμων

 

ΠΗΓH

Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

11:13 - Προώθηση πρόσκλησης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Λεπτοκαρυάς και της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ανατολικού Ολύμπου

11:10 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

11:07 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για τις περιπτώσεις των ακινήτων σε «Φιλιππάκου» (Συνοικία Νέας Τραπεζούντας), «Καψάλη»: «Ηθικό να εξαιρεθούν τα ακίνητα αυτά από την καταβολή τιμήματος εξαγοράς»

10:18 - Σάκης Αρναούτογλου από Λισαβόνα: Η Ευρώπη του αύριο χτίζεται με κοινωνική συνοχή, αξιοπρεπή στέγαση για όλους και φωνή στους Νέους.

10:15 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ του Βασιλείου της Ισπανίας

09:02 - Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

07:11 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή 13 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

10:40 - ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ