pellatv
Live

Κόκκινα δάνεια: Ως το 2021 η πλήρης εφαρμογή των κανόνων

Οι κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος των κόκκινων δανείων θα αρχίσουν να τίθενται σε ισχύ από την 1η Απριλίου. Σε μία προσπάθεια, ωστόσο, να κάμψει τις ανησυχίες των τραπεζών, η ΕΚΤ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ενδέχεται να αφήσει περιθώριο έως το 2021 για την πλήρη εφαρμογή τους.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες βαρύνονται σήμερα με μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 750 δισ. ευρώ. Το βάρος προσέγγιζε έως και πριν από λίγους μήνες το 1 τρισ. ευρώ, αλλά παρά τη μείωσή του εξακολουθεί να είναι υπολογίσιμο και πηγή σοβαρής ανησυχίας για μία νέα κρίση.

Θέλοντας να κάμψει τις ανησυχίες για την αυστηρότητα των προτάσεών της, η ΕΚΤ ξεκαθάρισε πως οι κατευθυντήριες γραμμές είναι «μη δεσμευτικές προσδοκίες» και θα χρησιμοποιηθούν απλώς ως βάση διαλόγου με την κάθε τράπεζα ξεχωριστά.

«Το αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου θα ενσωματωθεί για πρώτη φορά στη Διαδικασία Εποπτείας και Αξιολόγησης το 2021» ξεκαθαρίζει και προσθέτει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το χρόνο, που τους παρέχεται προκειμένου να προετοιμαστούν και να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό της παραγωγής νέων κόκκινων δανείων.

Αρχικά οι κατευθύντηριες γραμμές είχε σχεδιαστεί να αρχίσουν να εφαρμόζονται από την 1η Ιανουαρίου, αλλά η κεντρική τράπεζα έκανε πίσω εν μέσω εντονότατων αντιδράσεων, κυρίως από την Ιταλία.

Πηγη:dikaiologitika.gr

 

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

21:00 - Άγριο φονικό στην Εύβοια: Του πήρε το σπίτι σε πλειστηριασμό, τον σκότωσε και μετά αυτοκτόνησε

20:26 - Χανιά: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός

19:05 - Ο Μασκ διαφώνησε με τον Τραμπ για τους δασμούς -Είδε την Tesla να καταρρέει και του ζήτησε να δεχθεί την πρόταση Λάιεν

15:40 - Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Σε αναστολή τέθηκε ο γιατρός που πιάστηκε να παίρνει «φακελάκι»

15:32 - Θεσσαλονίκη: 38χρονος έπεισε 13χρονη να εγκαταλείψει το σπίτι της και αποπειράθηκε να ασελγήσει εις βάρος της

14:50 - Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο: Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων οι τραπεζικές μετοχές

13:36 - ΗΠΑ: Με αυτή τη φόρμουλα υπολόγισε η κυβέρνηση Τραμπ τους δασμούς για κάθε χώρα

12:27 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΒΑΝΙΟ

09:26 - Βουλγαρία: Εγκρίθηκε η ίδρυση κρατικών καταστημάτων που θα πωλούν τοπικά προϊόντα με κέρδος έως 10%

10:14 - Δήμος και νοσοκομείο στα Γιαννιτσά απαξίωσαν ευεργέτες