pellatv
Live

Με ΚΥΑ 8.000 περισσότεροι δικαιούχοι στο «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τροποποίησε την ΚΥΑ σύστασης του Ταμείου «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι στο υφιστάμενο, απερχόμενο, πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που φέρει τις υπογραφές του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη και του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξανδρου Χαρίτση, γίνονται οι αναγκαίες μεταβολές, ώστε πόροι από τις επιστροφές των δανείων να διατεθούν στο σκέλος του προγράμματος για την κάλυψη περισσότερων δικαιούχων, οι οποίοι αν και είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους, δεν στάθηκε δυνατό να ενταχθούν στο πρόγραμμα την προηγούμενη περίοδο, λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων, ήδη από το 2014.

Οι εν λόγο πόροι, σε συνδυασμό με πόρους που θα διατεθούν από τα δικαιώματα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς επίσης και πόρους από τους τόκους των κεφαλαίων του Ταμείου θα μπορέσουν να διασφαλίσουν τη δυνατότητα υπαγωγής περίπου 8.000 εκ των εκκρεμουσών αιτήσεων στο υφιστάμενο πρόγραμμα.

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις υπαγωγής και να ειδοποιηθούν οι δικαιούχοι για την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων.

Σημαντική παράμετρος της τροποποίησης της ΚΥΑ είναι ότι, οι πόροι που θα διατεθούν αυτή τη φορά είναι αποκλειστικά εθνικοί, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Σημειώνεται ότι, τους επόμενους μήνες θα οριστικοποιηθεί το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», στο πλαίσιο του οποίου θα μπορούν, εφόσον διατηρείται το ενδιαφέρον, να υποβληθούν εκ νέου, και με μικρές τροποποιήσεις, οι αιτήσεις των δικαιούχων, που δεν εντάχθηκαν στο υφιστάμενο πρόγραμμα.

 

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

18:29 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

18:24 - Ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολούθησε τις εργασίες της 29ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων στην οποία συμμετείχαν και τρία δικά μας παιδιά από την Πέλλα

18:19 - Πανσέληνος στην Άφυτο – Μουσική και Χορός κάτω από το φως του φεγγαριού Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025 | Λόφος Κουτσόμυλου, Άφυτος

18:16 - Λάκης Βασιλειάδης: Να γίνει δεκτό το αίτημα των σχολικών κυλικείων για λιγότερες μέρες φορολόγησης σύμφωνα με την λειτουργία τους

18:12 - Λουτρά Πόζαρ: Κέντρο Πολιτιστικής Εμπειρίας και Εκπαίδευσης – Συνεργασία με το Charles Darwin University

13:34 - ΔΉΜΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ- ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

13:31 - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ MIRACULOUS, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:02 - Δικαίωση των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών μετά από τις Παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ

10:49 - Πρόσκληση – Πρόγραμμα εκδήλωσης Δήμου Σκύδρας για την Κύπρο

10:47 - Δήμος Έδεσσας: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες