pellatv
Live

Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη επίδομα 800 ευρώ σε καλλιτέχνες και ανθρώπους του πολιτισμού

Μπήκαμε στη γέφυρα ασφάλειας που μας πάει σε μια νέα κανονικότητα, είναι η σταδιακή και ασφαλής επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, ανέφερε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και αναφερόμενος στον χώρο του πολιτισμού που πλήττεται από τον κορωνοϊό ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων που αφορούν:

Για τους καλλιτέχνες και ανθρώπους του πολιτισμού που έχουν ενεργές συμβάσεις εντάσσονται στο βοήθημα των 800 ευρω

Οι μακροχρόνια άνεργοι από τον χώρο του πολιτισμού εντάσσονται σε αντίστοιχα προγράμματα με βοηθήματα σε ανέργους

Είναι ήδη διαθέσιμα για το ΥΠΠΟ 15 εκ ευρώ για δράσεις ενίσχυσης πολιτιστικών προγραμμάτων, όπως animation, χορός

Οι ωρομίσθιοι, ηθοποιοί, ταξιθέτες, κλπ δικαιούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 ευρώ

Αναλυτικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι «ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου το υπουργείο Πολιτισμού και οι εμπλεκόμενοι φορείς να ετοιμάσουν σχέδιο στήριξης του Πολιτισμού», ανακοινώνοντας την ένταξη των καλλιτεχνών στα μέτρα στήριξης. Συγκεκριμένα, οι καλλιτέχνες των οποίων η σύμβαση είχε λήξει πριν την λήψη των μέτρων, θα μπορούν να λαμβάνουν το ποσό των 800 ευρώ, με αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών τους, ενώ όσοι ήταν άνεργοι από πριν, εντάσσονται στα μέτρα για τους μακροχρόνια άνεργους.

– Πρώτον, όσοι από τους καλλιτέχνες είχαν ενεργές συμβάσεις πριν τη λήψη των περιοριστικών μέτρων, φυσικά και καλύπτονται από τα μέτρα ενίσχυσης, τα οποία έχουν ληφθεί. Δηλαδή, τη χορήγηση των 800 ευρώ, τα μέτρα αναστολής ασφαλιστικών και φορολογικών τους υποχρεώσεων, καθώς και τις διευκολύνσεις στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις.

-Δεύτερον, όσοι ήταν άνεργοι ή μακροχρόνια άνεργοι και προέρχονται από τον καλλιτεχνικό χώρο, έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να ενταχθούν σε όλα τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα 8.500 θέσεων γι’ αυτούς που είναι από την ηλικία των 55 έως τα 67, το πρόγραμμα για 36.500 ανέργους σε Δήμους και σε ΝΠΔΔ με υψηλή μοριοδότηση για μακροχρόνια ανέργους, καθώς και τα προγράμματα που ακολουθούν για περίπου 100.000 ανέργους.

-Τρίτον, για τους ανθρώπους που υπολόγιζαν να βρουν εργασία τους επόμενους μήνες, έχουμε φροντίσει ώστε ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου Πολιτισμού να έχει 15 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα προκειμένου να ετοιμάσει συγκεκριμένες δράσεις ενίσχυσης των διαφόρων κλάδων του καλλιτεχνικού προσωπικού, από οπτικοακουστικό υλικό, μέχρι τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με animation, με χορό, με θέατρο. Σε όλες αυτές τις δράσεις, θα μπορούν να βρουν απασχόληση οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου που πλήττονται.

Δημοσιεύτηκε στις 4 Μαΐου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα

10:41 - Παρέμβαση Καρασμάνη για την Αγία Αικατερίνη του Σινά – Διεθνής σεβασμός και νομική κατοχύρωση

10:36 - Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημητρίου Νατσιού στην Πυροσβεστική Πάτρας

10:33 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:32 - Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

08:37 - Νατσιός για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το τέλος του σάπιου καθεστώτος μόλις άρχισε»

10:29 - Άσκηση επί χάρτου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2025»: Ο Δήμος Πέλλας ενισχύει την Αντιπυρική Προστασία στην πιο ευάλωτη περιοχή του

10:26 - Παραχώρηση έκτασης γηπέδου Μεγαπλατάνου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στον Δήμο Αλμωπίας

10:23 - Παρουσίαση του Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2025 Μια γιορτή Πολιτισμού που μεγαλώνει και εμπνέει

10:20 - Πρόγραμμα 21ου Olympus Marathon 2025