pellatv
Live

Μείωση εισφορών 25% σε ορίζοντα τετραετίας

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25% μέσα σε μια 4ετία, αλλαγές στα ποσοστά αναπλήρωσης που περιλαμβάνονται στον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά και αυξήσεις του προϋπολογισμού για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το επίδομα ανεργίας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ο... δεκάλογος του υπουργείου Εργασίας, με τις  προτεραιότητες που θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα. Ο φάκελος που έλαβε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου περιλαμβάνει δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα, όπως:

Στήριξη της οικογένειας και αντιμετώπιση του δημογραφικού. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε χθες η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, η δημογραφική πολιτική της κυβέρνησης έχει ως κύριο πυλώνα το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα για κάθε νέο παιδί, ενώ στους άμεσους στόχους συγκαταλέγεται και το να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

Αναδιάρθρωση ασφαλιστικού με την εισαγωγή συστήματος τριών πυλώνων.

Μείωση των εισφορών κύριας σύνταξης από το 20% στο 15% εντός της 4ετίας. Ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές στον νόμο Κατρούγκαλου θα γίνουν προς μια αναλογικότερη απόδοση συντάξεων, παράλληλα με την επίτευξη της μείωσης των εισφορών.

Συσχέτιση του κατώτατου μισθού με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

Ενίσχυση των ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, για την αποτελεσματικότερη προστασία των εργαζομένων. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, έπειτα από εντολή του  πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε χθες συνάντηση με τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ, όπου μεταξύ άλλων εξήγγειλε ειδικά κίνητρα στήριξης των συνεπών εργοδοτών που δεν παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, αλλά και σαφάρι ελέγχων σε όλη τη χώρα με έμφαση στις τουριστικές περιοχές.

Στις άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες είναι και η διαμόρφωση λευκού μητρώου επιχειρήσεων, που θα επιβραβεύει με χαμηλότερες εισφορές τις επιχειρήσεις που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται την εργατική νομοθεσία.

Παράλληλα, περιλαμβάνονται κίνητρα για επιχειρήσεις που προσφέρουν περισσότερες παροχές στους εργαζομένους τους.

Στον τομέα των επιδομάτων, ο φάκελος περιλαμβάνει την αύξηση του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ κατά 200 εκατ. ευρώ τον χρόνο και ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με αύξησή του στο 1 δισ. ευρώ ετησίως.

kathimerini.gr

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

14:20 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές και τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

21:42 - Συνέντευξη με τον Ηλία Πανίδη, στον PellaFm 103,3

11:30 - Συνέντευξη Ευρωβουλευτή, Ν. Φαραντούρη στον PellaFm 103,3

12:02 - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο στον Pellafm 103,3

16:08 - Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

15:55 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

15:51 - Έδεσσα: Ορεινό Σκηνικό Δροσιάς, Καλοκαίρι 2026

17:16 - Συνέντευξη με τον περιφερειακό Σύμβουλο, και υποψήφιο με την -Ελληνική Λύση- Δήμο Κυριλίδη στον PellaFm 103,3

19:33 - ”ΓΕΛ Κρύας Βρύσης– Γεώργιος Τραπεζανλίδης” – Ένα όνομα, μια σπουδαία παρακαταθήκη με την ονοματοδοσία του σχολείου