pellatv
Live

Πανηγυρίζει ο Τσακαλώτος: Νικήσαμε τη φοροδιαφυγή, δίνουμε τα έσοδα στους ασθενέστερους

Είχαμε μία διπλή νίκη φέτος - Αντιμετωπίζουμε τελικά τη φοροδιαφυγή και τα οφέλη από αυτή κατευθύνονται στους ανθρώπους που τα χρειάζονται περισσότερο, είπε ο υπουργός.

Τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής κατευθύνθηκαν στους πολίτες που τα έχουν περισσότερο ανάγκη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στους Financial Times. «Είχαμε μία διπλή νίκη φέτος», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Αντιμετωπίζουμε τελικά τη φοροδιαφυγή και τα οφέλη από αυτή κατευθύνονται στους ανθρώπους που τα χρειάζονται περισσότερο».

Το δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο: «Η Ελλάδα ανακοινώνει ‘κοινωνικό μέρισμα' 1,4 δισ. ευρώ», αναφέρει ότι οι προσπάθειες για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής συνέβαλαν στο μεγαλύτερο του στόχου πρωτογενές πλεόνασμα και ότι η ΑΑΔΕ, που συστήθηκε φέτος τον Ιανουάριο, έχει αντλήσει 400 εκατ. ευρώ από ένα πρόγραμμα εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων που διατηρούσαν στο εξωτερικό φοροφυγάδες.

 Το δημοσίευμα αναφέρεται στη χθεσινή τηλεοπτική εξαγγελία του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ που θα καταβληθεί τον επόμενο μήνα σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια Έλληνες, οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο από την επταετή ύφεση. Το μέρισμα, σημειώνεται, είχε εγκριθεί προηγουμένως από τoυς πιστωτές της χώρας - την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το δημοσίευμα αναφέρει, επικαλούμενο αναλυτές στην Αθήνα, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017 μπορεί να φθάσει στο 3% του ΑΕΠ, χάρη σε υψηλότερα από τα προβλεπόμενα έσοδα από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και φορολογικά έσοδα.
Πηγη:protothema.gr

Δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:47 - ΕΕ και Βρετανία ετοιμάζουν αμυντική συμφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής του Μαΐου στο Λονδίνο

13:00 - Έκλεψαν 3,5 τόνους κάρβουνα από μάντρα στους Θρακομακεδόνες

12:31 - Θεσσαλονίκη: Μετρό και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μείωσαν τους αέριους ρύπους στην πόλη -Τα στοιχεία

12:30 - Δήμας: Πρωτοποριακό και καινοτόμο το Flyover για τα ελληνικά δεδομένα -Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι εργασίες

13:06 - Ομολόγησε ο 23χρονος για το διπλό φονικό στο Αίγιο -Στις φυλακές Κορυδαλλού με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα

09:35 - Η πιο εύκολη γλώσσα για να μάθει κανείς, σύμφωνα με μεταφραστική εταιρεία

09:27 - Θεσσαλονίκη: Κανονικά σήμερα τα ταξί στους δρόμους -Ανεστάλη η απεργία

13:48 - Ηράκλειο: Συνελήφθη 37χρονος που έκρυβε όπλα στο σπίτι του

13:44 - Η ΕΕ παγώνει και εκείνη τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα για 90 ημέρες, μετά την κίνηση Τραμπ

13:41 - Αλήθεια ή μύθος: Λειτουργεί η αφαίρεση μαγνητών από το ψυγείο για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας;