pellatv
Live

Παράταση έως τις 15 Ιουνίου στην απαγόρευση πώλησης “κόκκινων” δανείων

Παράταση για έναν ακόμη μήνα, έως τις 15 Ιουνίου 2016 δηλαδή, στην απαγόρευση πώλησης σειράς "κόκκινων" δανείων προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού χθες το βράδυ στη Βουλή. Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου με τον διακριτικό τίτλο "Κύρωση της Συνολικής Συμφωνίας - Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της, αφενός, και της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, αφετέρου, με τις αναπόσπαστες σ΄αυτήν Δηλώσεις". Πρόκειται για την τέταρτη παράταση που δίνεται έως τώρα για το ζήτημα αυτό και κρίθηκε απαραίτητα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση από τη Δευτέρα 16 Μαΐου θα απελευθερωνόταν αυτομάτως η πώληση σε μη τραπεζικά ιδρύματα όλων των κατηγοριών μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 4354/2015, που θεσπίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, προβλέπει ότι η πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας, των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, των μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, καθώς και των δανείων που έχουν χορηγηθεί με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου αναστέλλεται έως τις 15 Φεβρουαρίου 2016. Με την τροπολογία με την οποία χορηγείται η τέταρτη παράταση σε αυτήν ακριβώς την αναστολή, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους δανειστές που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλλαγές σε ό,τι αφορά την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αυτές ακριβώς οι αλλαγές αναμένεται να περιλαμβάνονται στη δέσμη των προαπαιτούμενων που πρέπει να θεσπίσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τις 24 Μαΐου, οπότε θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Eurogroup.

Βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές θα συνεχισθεί η εξαίρεση από την πώληση σε μη τραπεζικά ιδρύματα των δανείων εκείνων που συνδέονται με υποθήκη πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ. Η πώληση των δανείων αυτών θα απαγορεύεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Η πώληση των λοιπών κατηγοριών δανείων θα απελευθερωθεί άμεσα, μόλις δηλαδή θεσπισθούν οι αλλαγές στον νόμο 4354/2015.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:43 - ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών