pellatv
Live

Θεσσαλονίκη: Σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο

Τις βασικές αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, το οποίο εισάγεται, την Τετάρτη, στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδεράκη, με το νομοσχέδιο δημιουργείται για πρώτη φορά ένα συνολικό και εναρμονισμένο πλαίσιο όλων των δραστηριότητων του υπαίθριου εμπορίου, ώστε να ενταχθεί ο κλάδος στη νόμιμη παραγωγική δραστηριότητα και να λειτουργήσει εναρμονισμένα με το στεγασμένο εμπόριο.
«Εστιάσαμε την προσπάθειά μας στο να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο νομιμότητας σε όλες τις μορφές και σε όλες τις κατηγορίες δραστηριοποιούμενων στο υπαίθριο εμπόριο.Στόχευση είναι, το υπαίθριο εμπόριο να ενταχθεί αρμονικά σε όλο το πλαίσιο του εμπορίου γιατί μόνο έτσι μπορεί πραγματικά να προβεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας, των δραστηριοποιούμενων στο υπαίθριο εμπόριο παραγωγών ή επαγγελματιών, αλλά και να προστατεύσουμε τους ίδιους τους καταναλωτές» ανέφερε.

Ο γγ επισήμανε, επίσης, ότι με το νομοσχέδιο διευρύνονται και δημιουργούνται μηχανισμοί αυτορύθμισης. Εξήγησε: «Σε κάθε περιφερειακή ενότητα δημιουργούμε τις επιτροπές λαϊκών αγορών με τη συμμετοχή των Αυτοδιοίκησης είτε της περιφερειακής, είτε της τοπικής, με συμμετοχή των δραστηριοποιούμενων παραγωγών και επαγγελματιών στις λαϊκές αγορές».

Εξάλλου, το νομοσχέδιο «Άσκηση υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για την αναβάθμιση του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλους τους συναρμόδιους για ελέγχους φορείς.

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 6 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

15:03 - Ταυτοποιήθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην πώληση αυτοκινήτων που είχαν κλαπεί ή υπεξαιρεθεί από Ελλάδα και εξωτερικό

09:45 -

09:42 - Έγκριση 500.000 ευρώ για τις φυσικές καταστροφές στον Δήμο Σκύδρας

16:51 - Το Health-IQ στην Έδεσσα: Ενίσχυση δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας για ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη φροντίδα

15:14 - ΕΛ.ΑΣ.: Αυξημένα μέτρα και εντατικοί έλεγχοι της Τροχαίας ενόψει του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος

15:10 - Μήνυμα Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

11:02 - Η εισαγγελική παραγγελία που αλλάζει την καθημερινότητα της Νέας Πέλλας  (video)

12:59 - Το κυνήγι των εκλεκτών στην Πέλλα και η μάχη των κοινοτήτων

13:14 - Συνελήφθη ένα άτομο στη Χαλκιδική για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

14:54 - Από τον Νείλο στην Ήπειρο: Το Ταξίδι του Παπύρου Ενώνει τα Σχολεία της Πιερίας και των Ιωαννίνων