pellatv
Live

Τι θα πληρώνουμε σε φόρους κάθε χρόνο -Το 2017 έρχεται φοροκαταιγίδα

Η ώρα της πληρωμής των φόρων που ψήφισε στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται σιγά-σιγά και οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν 4,1 δισ. ευρώ σε 18 μήνες (1,3 δισ. το 2016 και 2,8 δισ. το 2017).

Οπως γράφει η «Ναυτεμπορική», οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να περάσουν ένα σκληρό 12μηνο, στο οποίο θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και αυτά που θα ψηφιστούν την επόμενη. Μάλιστα αφού πληρωθούν όλα αυτά θα ακολουθήσει μια μακρά περίοδος λιτότητας έως το 2020.

Τι θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι κάθε χρόνο
1. Το 2016 θα πληρωθούν μέτρα περίπου 1,3 δισ. ευρώ. 
Τα πρώτα μέτρα έρχονται τον Ιούνιο με την αύξηση της παρακράτησης σε μισθούς και συντάξεις, την αύξηση της τιμής των καυσίμων και των τσιγάρων, τη μείωση του ΕΚΑΣ και των επικουρικών συντάξεων κ.λπ. 
Αρχές καλοκαιριού αναμένεται να αυξηθούν και οι εισφορές των μισθωτών.
Από την 1η Ιουλίου θα ενεργοποιηθεί ο νέος ΦΠΑ (24%).

2. Το 2017 θα έρθει η φοροκαταιγίδα καθώς από το συνολικό πακέτο θα πληρωθούν 2,8 δισ. ευρώ. Νέα κλίμακα επαγγελματιών, αύξηση φόρου στα μερίσματα, αύξηση φόρου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ θα έχουν πλέον ενεργοποιηθεί και όλοι οι έμμεσοι φόροι συμπεριλαμβανομένου και του νέου φόρου στα ξενοδοχεία. 

3. Το 2018 θα πρέπει να πληρωθούν μέτρα ύψους 1,3 δισ. ευρώ, που θα καλυφθούν κυρίως από τα μέτρα μείωσης των δαπανών τα οποία φέρεται να έχει συμφωνήσει η ελληνική πλευρά (μείωση αμυντικών δαπανών, πάγωμα προσλήψεων, πάγωμα μισθών στα ειδικά μισθολόγια κ.λπ.) Η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί και το 2019. 
Ωστόσο όλα αυτά με την προϋπόθεση πως η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους και δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιήσει τον «κόφτη» που υποχρεώθηκε να συμφωνήσει με τους εταίρους. 

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

14:20 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές και τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

21:42 - Συνέντευξη με τον Ηλία Πανίδη, στον PellaFm 103,3

11:30 - Συνέντευξη Ευρωβουλευτή, Ν. Φαραντούρη στον PellaFm 103,3

12:02 - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο στον Pellafm 103,3

16:08 - Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

15:55 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

15:51 - Έδεσσα: Ορεινό Σκηνικό Δροσιάς, Καλοκαίρι 2026

17:16 - Συνέντευξη με τον περιφερειακό Σύμβουλο, και υποψήφιο με την -Ελληνική Λύση- Δήμο Κυριλίδη στον PellaFm 103,3