pellatv
Live

Σαράντα δύο δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στα σημεία για την αντιμετώπιση εστιών.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου εκδηλώθηκαν 42 δασικές πυρκαγιές, σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η κατάσταση όσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

Σχετικά με τις δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Αργάσι Ζακύνθου, προχθές (Παρασκευή), σημειώνεται ότι είναι σε ύφεση η πρώτη. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, ενώ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18:00 έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Παράλληλα, η φωτιά στη θέση Πεύκοι Σητείας Κρήτης που εκδηλώθηκε, την Παρασκευή (7/7/2017), στις 21:35, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ αντίστοιχα στην Ανατολή Ιεράπετρας Κρήτης η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Σάββατο (8/7/2017) στη 01:50, είναι σε ύφεση.

Σήμερα, Κυριακή (9/7/2017) υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3), σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, υπάρχει για ολόκληρη την Κρήτη καθώς και για Χίο, Ψαρά, Σάμο, Ικαρία, Πάτμο, Λειψούς, Αρκιούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Αστυπάλαια και Κάρπαθο.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ τους υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση φωτιάς, θα πρέπει να ειδοποιούν αμέσως στον αριθμό κλήσης 199 και να απομακρύνονται, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Υπηρεσίας.

Πηγή: newsbomb.gr

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

11:13 - Προώθηση πρόσκλησης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Λεπτοκαρυάς και της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ανατολικού Ολύμπου

11:10 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

11:07 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για τις περιπτώσεις των ακινήτων σε «Φιλιππάκου» (Συνοικία Νέας Τραπεζούντας), «Καψάλη»: «Ηθικό να εξαιρεθούν τα ακίνητα αυτά από την καταβολή τιμήματος εξαγοράς»

10:18 - Σάκης Αρναούτογλου από Λισαβόνα: Η Ευρώπη του αύριο χτίζεται με κοινωνική συνοχή, αξιοπρεπή στέγαση για όλους και φωνή στους Νέους.

10:15 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ του Βασιλείου της Ισπανίας

09:02 - Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

07:11 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή 13 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

10:40 - ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ