pellatv
Live

Διήμερη επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στην Αίγυπτο

Διήμερη επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στην Αίγυπτο (21-22.09.2016)

 

Διήμερη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί σήμερα και αύριο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, στο πλαίσιο επαφών του με την ελληνική Ομογένεια, το Πατριαρχείο, αλλά και της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

kairo4

Ο κ. Αμανατίδης επισκέφθηκε την Αχιλλοπούλειο Σχολή και την Αμπέτειο Σχολή, όπως και το Πολιτιστικό Κέντρο Καϊρου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, κ. Χρήστου Καβαλή και των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου. Επίσης, ενημερώθηκε εκτενώς για τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου από το Διευθυντή του, κ. Χρήστο Παπαδόπουλο. Ο κ. Αμανατίδης ξεναγήθηκε ακόμη στους χώρους τόσο των Σχολών, όσο και του Πολιτιστικού Κέντρου Καϊρου, συνομίλησε με μαθήτριες και μαθητές και συνεχάρη τη διοίκηση, το προσωπικό, τους φορείς και τους εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

kairo1

Ακολούθως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε σήμερα στο Κάιρο με τον Σύμβουλο του Προέδρου της Αιγύπτου για θρησκευτικά θέματα κ. Sheikh Osama El-Azhary, συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Στη συνάντηση αποφασίστηκε η περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων των δύο πλευρών στους τομείς αρμοδιότητάς τους, ενώ υπήρξε ταύτοχρονα πρόσκληση από τον κ. El-Azhary προς τον κ. Αμανατίδη, ώστε να επισκεφθούν από κοινού την Μονή του Σινά.  Από πλευράς του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Σύμβουλο Προέδρου της Αιγύπτου για θρησκευτικά θέματα κ. Sheikh Osama El-Azhary να τον επισκεφθεί στην Αθήνα, συναντήσεις που θα δρομολογηθούν άμεσα το επόμενο διάστημα.

 

Επιπλέον, ο κ. Αμανατίδης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ.κ. Δαμιανό, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο με Έλληνες επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

 

Σειρά επαφών θα έχει αύριο, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, ο Υφυπουργός Εξωτερικών και στην Αλεξάνδρεια. Ο κ. Αμανατίδης θα γίνει αύριο δεκτός από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β΄ στο Πατριαρχείο, ενώ στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στο «Ελληνικό Τετράγωνο», δηλαδή την Ελληνική Κοινότητα, το Σχολείο, την Αθλητική Ένωση και το Ελληνικό Γηροκομείο Αλεξάνδρειας, με τελευταίο σταθμό της περιοδείας του τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξάνδρειας.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών

14:24 - Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ