pellatv
Live

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα σε κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Πέντε κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας εν όψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.
Ο κ. Τζιτζικώστας, παρουσία υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της «Αλληλεγγύης» στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε το Ζαγκλιβέρι, τη Γερακαρού, το Βασιλούδι, τον Άγιο Βασίλειο και τα Λαγυνά.

Αρχικά ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το Ζαγκλιβέρι, όπου συμμετείχε στη μεγάλη τοπική γιορτή της Αγίας Ακυλίνας. Ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου στην ιερά μνήμη της Αγίας Ακυλίνης, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητου. Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε τον εσπερινό και συμμετείχε στη λιτάνευση της ιερής εικόνας της Αγίας Ακυλίνας.

Στην τοπική γιορτή, ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ζαγκλιβερίου και προσκυνητές, αλλά και με καταστηματάρχες και πωλητές επ’ ευκαιρία της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με κατοίκους και καταστηματάρχες στις περιοχές της Γερακαρούς, του Βασιλουδίου, του Αγίου Βασιλείου και των Λαγυνών. Με τους οποίους συζήτησε ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά και τις προοπτικές της περιοχής, με τους πολίτες να επισημαίνουν ως σημαντικό ζήτημα τη μείωση του μόνιμου πληθυσμού.

Αναφερόμενος στο έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην περιοχή του Δήμου Λαγκαδά, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε τη «διαρκή παρουσία της Περιφέρειας στην περιοχή των πέντε κοινοτήτων με την τακτική συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, που διασφαλίζει ταχύτερες και πιο ασφαλείς μετακινήσεις, με την κατασκευή έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπως αποχετευτικά δίκτυα και βιολογικούς καθαρισμούς, με αντιπλημμυρικά έργα, που θωρακίζουν τους οικισμούς, με παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως τα έργα που έγιναν από την Περιφέρεια στη λίμνη Κορώνεια, με την ενίσχυση σε σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και επικουρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας, με ισχυρές κοινωνικές δομές για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Με συγκεκριμένο σχέδιο, με σκληρή δουλειά, με πίστη στις δυνάμεις μας, προχωράμε σε μια νέα πενταετία προκοπής και δημιουργίας, σε μια πενταετία αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, σε μια πενταετία – σταθμό για το παρόν και το μέλλον όλων μας. Σε μια πενταετία, της οποίας τα θεμέλια βάλαμε ήδη, εξασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική παρέμβαση που έγινε ποτέ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Γι’ αυτό ζητάμε τη στήριξή σας και την εμπιστοσύνη σας. Επειδή έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μετατρέπουμε τους απρόσωπους πόρους σε μετρήσιμο έργο για όλους τους πολίτες, έχουμε αποδείξει ότι αξιοποιούμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ σε έργα για όλους, έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε ρεαλιστικό σχέδιο και υλοποιήσιμο όραμα για να κάνουμε άλλο ένα άλμα μπροστά για τον τόπο μας».

Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:28 - Δήμος Πέλλας- Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Εκδήλωση για την προστασία των παιδιών και τον θεσμό της αναδοχής

13:27 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιαννιτσά

13:21 - Γ. Βρούτσης: Μαγικές διαδρομές και υψηλού επιπέδου αθλητικό θέαμα αναβάθμισαν τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024

13:20 - Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Θεσσαλονίκη

13:17 - Αυγενάκης: Στο αίτημα των αγροτών για διαφάνεια και δικαιοσύνη στις ενισχύσεις, απαντάμε με πράξεις- Δεν κάνουμε πίσω σε θέματα παρανομιών- Θα έχει δουλειά η Δικαιοσύνη Καινοτομίες που καθιστούν τον ΕΛΓΑ πιο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό

13:11 - Ο Δήμος Πέλλας ανάβει τη “Φλόγα της Μνήμης” για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

13:09 - Δήμος Πέλλας- Κοινότητα Δυτικού: Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων

13:04 - Στον Ν.Πέλλας ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Στέλιος Κούλογλου

12:56 - ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

12:51 - Ο Δήμος Σκύδρας πραγματοποίησε την επετειακή εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού