pellatv
Live

Λάκης Βασιλειάδης: Να γίνει δεκτό το αίτημα των σχολικών κυλικείων για λιγότερες μέρες φορολόγησης σύμφωνα με την λειτουργία τους

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε μαζί με τον Βουλευτή Μαγνησίας κ. Χ. Μπουκώρο με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ. Κώτσηρα, προκειμένου να συζητήσουνε για το θέμα της φορολόγησης των σχολικών κυλικείων.

Η νέα φορολογική πολιτική την οποία έθεσε σε λειτουργία από 1 Οκτωβρίου 2024, η ΑΑΔΕ μέσω εσωτερικής απόφασης, προβλέπει πως τα σχολικά κυλικεία θα φορολογούνται βάσει 255 ημερών λειτουργίας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 274 ημερών για τη δευτεροβάθμια. Πριν την εσωτερική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, τα σχολικά κυλικεία φορολογούνταν βάσει της πραγματικής τους δραστηριότητας, με τον υπολογισμό να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ημέρες λειτουργίας μέσα στο σχολικό έτος, δηλαδή περίπου 189 ημέρες.

Συνέπεια της εφαρμογής της εν λόγω οδηγίας είναι αφενός μία αυξημένη φορολογία κι αφετέρου, καθυστερήσεις στην εκκαθάριση. Η φορολογική αυτή πολιτική δημιουργεί πρόβλημα στον συγκεκριμένο κλάδο, καθώς εξισώνεται οριζόντια με κυλικεία αεροδρομίων ή καραβιών που έχουν, πέρα από διαφορετικό πελατολόγιο μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και χρονικού ορίζοντα εργασιών.

Σχετικά με το θέμα της συνάντησης ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Τα σχολικά κυλικεία δεν δύναται να φορολογούνται για ημέρες που τα σχολεία είναι κλειστά. Είναι δίκαιο το αίτημά τους να ικανοποιηθεί, καθώς ως γνωστόν, τα σχολεία έχουν συγκεκριμένα ωράρια και ημέρες εργασίας και ως εκ τούτου, τα κυλικεία δεν μπορούν να δουλεύουν πέραν αυτών των ωραρίων και ημερών. Υπό αυτό το πρίσμα ζητήσαμε από τον Υπουργό, να γίνει δεκτό το αίτημά τους και με νομοθετική ρύθμιση να επέλθει λύση στο πρόβλημα, ώστε να αποφευχθεί η πίεση που ασκείται στους επαγγελματίες του κλάδου αλλά και ο εξαναγκασμός κλεισίματος πολλών κυλικείων στη χώρα. Ο Υφυπουργός μας ενημέρωσε  πως το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επεξεργάζεται το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σχετικές παραμέτρους».

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών

14:24 - Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

19:34 - ΕΓΓΡΑΦΕΣ (1-6/9) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

19:32 - Μήνυμα του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου για την εκδημία του π. Ιωάννη Τσαρούχα

19:28 - Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το νέο διδακτήριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων

19:26 - ΕΔΕΣΣΑ ΤΟ KΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ θεατρική παράσταση Πέμπτη 28 Αυγούστου 2025

19:22 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑ

10:55 - Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου πραγματοποίησε περιοδεία στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αχαΐα.

10:52 - Ανακοίνωση: Κανονικά, βάσει προγράμματος, η αποκομιδή απορριμμάτων την Παρασκευή 15 Αυγούστου