pellatv
Live

ΜέΡΑ25: Στηρίζουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές

Τη στήριξή του στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές εκφράζει με επίσημη ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 τονίζοντας παράλληλα ότι εκτός από την παρακολούθηση Ανδρουλάκη θα πρέπει η εν λόγω επιτροπή να ερευνήσει τις καταγγελίες του ΚΚΕ για την παρακολούθηση του τηλεφωνικού του κέντρου καθώς και των δημοσιογράφων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 έχει ως εξής:

«Ως ΜέΡΑ25 στηρίζουμε και θα ψηφίσουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για την σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής, σχετικά με τις υποκλοπές ώστε να αποτραπεί η προσπάθεια ενός απαράδεκτου συμψηφισμού που μεθοδεύεται όλο αυτό το διάστημα από την Μητσοτάκης Α.Ε..

»Το πρόβλημα είναι πράγματι διαχρονικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως σήμερα επέλεξε να το «αναβαθμίσει» αισθητά, χρησιμοποιώντας την ΕΥΠ για να ακούει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

»Το πρόβλημα είναι ακόμα θεσμικό, καθώς θα πρέπει να υπάρχουν οι σχετικές προστατευτικές δικλείδες που αφαιρέθηκαν διαχρονικά, ώστε να μπορεί ένας δικαστικός να γνωρίζει ποιός Έλληνας πολίτης παρακολουθείται από την ΕΥΠ και αντίστοιχα και η Α.Δ.Α.Ε. φυσικά.

»Πρέπει να υπάρχει κάποιος που να ελέγχει τους προστάτες μας.

»Στο πλαίσιο αυτής της ανάγκης για διαφάνεια και απαντήσεις, ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται άλλο, πρέπει να απαντήσει: ποιό ήταν το σκεπτικό πίσω από την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη;

»Τέλος για μας στο ΜέΡΑ25 πρέπει σαφώς να διερευνηθεί και η πολύ σοβαρές πολλαπλές καταγγελίες για παρακολούθηση των ανθρώπων του ΚΚΕ και δημοσιογράφων όπως ο κ. Κουκάκης, αλλά και να μάθουμε τι έκανε και τι κάνει η ΕΥΠ όλα αυτά τα χρόνια -μετά το 2005- για να αποτρέπει την NSA.

»Γνωρίζουμε πολύ καλά -υπάρχει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών 3269/2017- ότι ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η σύζυγός του, εκατό στελέχη της Κυβέρνησης, το μισό Υπουργικό Συμβούλιο παρακολουθούνταν από την NSA. Τι έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια η ΕΥΠ για να προστατεύσει την ελληνική κυβέρνηση, το ελληνικό κράτος, τους λειτουργούς του ελληνικού δημοσίου, τον Πρωθυπουργό, τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων από την NSA;

»Είναι δύσκολο το εγχείρημα της προστασίας από την NSA, ιδίως μετά από αυτά που μάθαμε από τον Έντουαρντ Σνόουντεν και τον Τζούλιαν Ασάνζ, όμως υπάρχει τεράστια διαφορά μιας ΕΥΠ η οποία παλεύει να μας προστατέψει -και την Κυβέρνηση- από την NSA και μίας ΕΥΠ η οποία έχει παραδοθεί στην NSA από Κυβερνήσεις σαν τη σημερινή της Μητσοτάκης Α.Ε..

»Ζούμε σε μια κοινωνία του καπιταλισμού της επιτήρησης-παρακολούθησης. Ο Τζούλιαν Ασάνζ, που σαπίζει στο Γκουαντάναμο της Βρετανίας αυτήν τη στιγμή, ο Εντ. Σνόουντεν μάς έχουν καταδείξει μια αλήθεια την οποία ούτε οι αμερικανικές υπηρεσίες δεν αμφισβητούν: Έχουμε πλήρως αδιαφανή εταιρική και κρατική εξουσία, κεκλεισμένων των θυρών παίρνονται όλες οι αποφάσεις, χωρίς λογοδοσία στους πολίτες, από τα Eurogroup μέχρι τις μυστικές συνευρέσεις με την ολιγαρχία χωρίς σύνορα, και παράλληλα, με την πλήρη αδιαφάνεια στην εξουσία, εταιρική και κρατική, έχουμε απροστάτευτους πολίτες, δημοσιογράφους, πολιτικούς, των οποίων τα δεδομένα τα προσωπικά, όλων των πολιτών, είναι εμπορεύματα των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, ενώ οι πολιτικές απόψεις παρακολουθούνται και τιμωρούνται από τους εξουσιαστές.

»Εμείς ως ΜέΡΑ25, ως DIEM25, υπάρχουμε για τη ρήξη την ολική με το καθεστώς αυτό του καπιταλισμού της παρακολούθησης, της «τεχνοφεουδαρχίας» όπως λέμε.

»Ο στόχος πρέπει να είναι ένας: διάφανη εταιρική και κρατική εξουσία και ταυτόχρονα προστατευμένοι πολίτες, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, και πολιτικοί, και πρωθυπουργοί. Αυτόν τον στόχο θα υπηρετήσουμε και στο πλαίσιο της Εξεταστικής αυτής των πραγμάτων Επιτροπής, χωρίς να εφησυχάζουμε και χωρίς να έχουμε αυταπάτες για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει μια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής με δεδομένη την Κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ, ακόμα και εντός αυτής».

 

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:09 - Ανακαινίστηκαν οι χώροι των ΚΕΠ Λεπτοκαρυάς και Λιτοχώρου – ακολουθεί ανακαίνιση των ΚΕΠ Δίου και Κονταριώτισσας

12:49 - “Ecogenia – Άφιξη California Conservation Corps στο Λιτόχωρο”

12:44 - Σεμινάρια ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ στη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών

12:38 - 2ο AXIOS RUNNING FESTIVAL: Πράσινες διαδρομές και ξεχωριστές αγωνιστικές στιγμές στην κοιλάδα του Αξιού!

12:34 - Ημερίδα με θέμα “Παιδική κακοποίηση-Διεπιστημονική προσέγγιση” διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 29 Μαΐου

13:27 - Μέρες παιδικού βιβλίου Ο Δημήτρης Μασλάμ στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας

13:22 - ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

13:13 - Ο Δήμος Πέλλας άναψε τη “Φλόγα της Μνήμης” για τις 353.000 ψυχές των Ελλήνων του Πόντου

13:07 - ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:05 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ