pellatv
Live

Στο Καστελόριζο ο Τσίπρας σε επίσκεψη υψηλού συμβολισμού

Στο Καστελόριζο θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από όπου αναμένεται να περάσει πολλαπλά μηνύματα τόσο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όσο και για την ελληνική οικονομία και την έξοδο από τα Μνημόνια.

To τυπικό σκέλος της επίσκεψης περιλαμβάνει τα εγκαίνια μιας μονάδας αφαλάτωσης στο νησί, στις 11:00 το πρωί. Όμως η παρουσία του πρωθυπουργού σηματοδοτεί πολλά περισσότερα από αυτό.

Από εκεί λοιπόν που ξεκίνησε η περιπέτεια της ελληνικής οικονομίας, πριν από οκτώ χρόνια, με το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου για την ένταξη της χώρας μας στο ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δείξει το δρόμο της εξόδου από την σκληρή επιτροπεία. Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Απριλίου του 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός, ανακοίνωνε από το Καστελόριζο φορώντας μωβ, πένθιμη γραβάτα, την προσφυγή της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Μόλις έναν μήνα νωρίτερα, ανήμερα του Ευαγγελισμού, η Σύνοδος Κορυφής είχε αποφασίσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον εν λόγω μηχανισμό.

Ο κ. Τσίπρας μέχρι χθες αναμενόταν να περάσει μηνύματα προς την Άγκυρα σε χαμηλούς τόνους κυρίως ως προς την αναγκαιότητα αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο, ωστόσο μετά και τους ισχυρισμούς Γιλντιρίμ περί απομάκρυνσης της ελληνικής σημαίας από την νησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, το μήνυμα του κ. Τσίπρα αναμένεται με ενδιαφέρον.

Οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς εντάσσονται στο πλαίσιο μιας «παγίδας» που στήνει η Άγκυρα «τύπου Ιμίων», σε μια απόπειρα αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μέσω «γκριζαρίσματος» συγκεκριμένων ζωνών στο Αιγαίων.

Η ελληνική πλευρά σε όλους τους τόνους διαμηνύει πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί ούτε τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών», ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας.

Με φόντο τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας, κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώνουν στο CNN Greece την απόλυτη ανάγκη για πλήρη συντονισμό του Μαξίμου με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ώστε να μην διαταραχθούν λεπτές ισορροπίες μέσα από τις θέσεις και κυρίως τις εκφράσεις στελεχών των ΑΝΕΛ για τα ελληνοτουρκικά, με δεδομένη και τη διαφωνία στο ζήτημα του Σκοπιανού.

Ο κ. Τσίπρας, μετά το Καστελόριζο, θα μεταβεί στη Ρόδο όπου διεξάγεται το 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση για σύσκεψη με τους υπουργούς που μετέχουν και θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς του Νοτίου Αιγαίου στις 19:30.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα