pellatv
Live

Τσίπρας από τα Χανιά: Να υλοποιήσουμε όσα σχεδιάσαμε με τους τοπικούς φορείς

Από τα Χανιά, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε την απόφασή του να ξεκινήσει από σήμερα και για όλο το φθινόπωρο σειρά από περιοδείες και συναντήσεις με φορείς ανά τη χώρα.

Στην εισήγησή του στη σύσκεψη στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, σημείωσε πως κυβέρνηση και τοπικοί φορείς θα ελέγχουν μαζί, «πώς προχωράει η υλοποίηση των έργων που από κοινού καταλήξαμε στα Αναπτυξιακά Περιφερειακά Συνέδρια».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία του θεσμού των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων, ο οποίος, όπως είπε, «μας δείχνει τον τρόπο να συζητήσουμε και να καταλήξουμε για κάθε τόπο ξεχωριστά».

Ο Αλέξης Τσίπρας παρατήρησε επίσης πως εκείνο που έχει μεγάλη αξία είναι να καταγραφεί η ταχύτητα υλοποίησης των έργων και να αντιμετωπισθούν προβλήματα γραφειοκρατίας, έτσι ώστε να προκύψουν θετικά οφέλη για κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά.

«Γνωρίζω ότι για την Περιφέρεια Κρήτης έχουν δρομολογηθεί αυτά τα τρία χρόνια πιστώσεις ικανοποιητικές και καλύτερες σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο σημασία δεν έχει μόνο η δρομολόγηση αλλά και το να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικές δυσκολίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση σημαντικών έργων συνολικά για την περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο οποίος σημείωσε πως ειδικά για την πόλη των Χανίων αλλά για τον νομό εκτός από σημαντικά έργα, «εμείς θέλουμε να τρέξουν πιο γρήγορα τα έργα για την πόλη όπως η μεταφορά του στρατοπέδου», τόνισε.

Τέλος, τόνισε πως θα εξετάσει με τον περιφερειάρχη το θέμα του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης, αλλά και το ζήτημα του αεροδρομίου στο Καστέλι.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Στην Κρήτη σήμερα προκειμένου να ελέγξουμε πώς προχωράει η υλοποίηση των εξαγγελιών στα Περιφερειακά Συνέδρια για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια Χανίων με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Αντιπεριφερειάρχη, καθώς και τους Δημάρχους του Νομού».

 

[gallery size="full" ids="55211,55212,55213,55214,55215"]

Πηγή: cnn.gr

 

 

Δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»

10:15 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου: Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό

10:14 - Νατσιός: «Η οικογενειοκρατία ταυτίζεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

10:11 - Λάκης Βασιλειάδης: Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης για Επαγγελματίες σε χωριά – οικισμούς δημοτικών ενοτήτων μεταξύ 500 και 1500 κατοίκων που πρέπει να δικαιούνται τη φορολογική έκπτωση 50% στο εισόδημα

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»