pellatv
Live

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού: Αναβαθμίζεται και Ανοίγει τις Πύλες της

Έναν σύγχρονο εκπαιδευτικό χώρο ανοικτής πρόσβασης, ένα πνευματικό φάρο πολλαπλών δυνατοτήτων, αναμένεται να αποτελέσει η αναβαθμισμένη λειτουργία της Δημοτικής βιβλιοθήκης στον Κορινό, καθώς όλα είναι έτοιμα, προκειμένου στις αρχές Μαρτίου, η ανακαινισμένη πλέον βιβλιοθήκη, να ανοίξει τις πύλες της στο κοινό. 

Σύγχρονος εξοπλισμός με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας

Αναλυτικότερα, η χρηματοδότηση του έργου, ύψους 64.987,05 € με Φ.Π.Α. έγινε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας (ΕΠΑΛ), ενώ η τοποθέτηση σύγχρονου εξοπλισμού, δεν επικεντρώνεται μόνο σε βιβλία, έπιπλα, υπολογιστές, εκτυπωτές, fax, φωτοαντιγραφικό μηχάνημα, πολυμηχάνημα INKJET, αλλά περιλαμβάνει και διαδραστικό πίνακα, διαδραστικό ψηφιακό βιντεοπροβολέα, webcamera, κ.α. συσκευές ήχου και εικόνας, οι οποίες συνοδεύονται από πιστοποιητικά διασφάλισης ποιότητας, προκειμένου να παρέχουν τις απαιτούμενες ψηφιακές υπηρεσίες. 

Πέραν της μεταφοράς και επανατοποθέτησης των βιβλίων στις νέες τους προθήκες, κατά την τρέχουσα περίοδο έχουν υλοποιηθεί και οι υπόλοιπες εσωτερικές εργασίες. Ειδικότερα, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των χώρων μελέτης, ενώ εγκαταστάθηκαν ο διαδραστικός πίνακας και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που θα παρέχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβοήθησης των μελετητών και του αναγνωστικού κοινού εν γένει. 

Νωρίτερα, έγιναν από συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης, οι απαραίτητες παρεμβάσεις συντηρήσεων, επισκευών και ελαιοχρωματισμών στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου, ενώ σύντομα ανάλογες εργασίες θα εκτελεστούν και στην εξωτερική όψη των εγκαταστάσεων.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Συναισθανόμενοι τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας προχωρήσαμε στην αναβάθμιση της Δημοτικής βιβλιοθήκης στον Κορινό, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες μέσα από ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας. Στόχος μας είναι η βιβλιοθήκη να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την εξωσχολική μόρφωση των νέων, αλλά και των ενηλίκων, ενώ μπορεί πλέον να επεκτείνει τις δραστηριότητές της προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, στο σύνολο των πολιτών»

Πηγή: olympiobima.gr

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

18:29 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

18:24 - Ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολούθησε τις εργασίες της 29ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων στην οποία συμμετείχαν και τρία δικά μας παιδιά από την Πέλλα

18:19 - Πανσέληνος στην Άφυτο – Μουσική και Χορός κάτω από το φως του φεγγαριού Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025 | Λόφος Κουτσόμυλου, Άφυτος

18:16 - Λάκης Βασιλειάδης: Να γίνει δεκτό το αίτημα των σχολικών κυλικείων για λιγότερες μέρες φορολόγησης σύμφωνα με την λειτουργία τους

18:12 - Λουτρά Πόζαρ: Κέντρο Πολιτιστικής Εμπειρίας και Εκπαίδευσης – Συνεργασία με το Charles Darwin University

13:34 - ΔΉΜΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ- ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

13:31 - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ MIRACULOUS, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:02 - Δικαίωση των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών μετά από τις Παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ

10:49 - Πρόσκληση – Πρόγραμμα εκδήλωσης Δήμου Σκύδρας για την Κύπρο

10:47 - Δήμος Έδεσσας: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες