pellatv
Live

Γιορτή Φασολιού & Τσιρονιού στις Πρέσπες

H  Γιορτή Φασολιού & Τσιρονιού διοργανώνεται και πάλι φέτος, μετά από κενό δύο ετών, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ. στο Λαιμό, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Πρεσπών.

Στόχος η  ανάδειξη των δύο σημαντικότερων προϊόντων της γης και των λιμνών των Πρεσπών, του φασολιού και του τσιρονιού, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους κατοίκους των Πρεσπών, αλλά και στους επισκέπτες, να αποχαιρετίσουν γιορτινά το καλοκαίρι.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους εδέσματα με βάση το φασόλι και το τσιρόνι μαγειρεμένα παραδοσιακά, από ντόπιους μάγειρες και μαγείρισσες.

Στη γιορτή θα συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Σωματείου Ελληνικών Παραδοσιακών χορών Λυγκιστές και χορευτικά συγκροτήματα από τον γειτονικό Δήμο Pustec της Αλβανίας αλλά και Bitolaτης Βόρειας Μακεδονίας που θα χορέψουν υπό τους ήχους των χάλκινων από την Μπάντα της Φλώρινας των αδερφών Βαλκάνη.

Η γιορτή συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020» και στηρίζεται από το πρόγραμμα Poliprespa, που υλοποιείται με δωρεά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συνδιοργανωτής: Πολιτιστικός Σύλλογος Πρεσπιωτών

Δημοσιεύτηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα

10:41 - Παρέμβαση Καρασμάνη για την Αγία Αικατερίνη του Σινά – Διεθνής σεβασμός και νομική κατοχύρωση

10:36 - Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημητρίου Νατσιού στην Πυροσβεστική Πάτρας

10:33 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:32 - Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

08:37 - Νατσιός για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το τέλος του σάπιου καθεστώτος μόλις άρχισε»

10:29 - Άσκηση επί χάρτου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2025»: Ο Δήμος Πέλλας ενισχύει την Αντιπυρική Προστασία στην πιο ευάλωτη περιοχή του

10:26 - Παραχώρηση έκτασης γηπέδου Μεγαπλατάνου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στον Δήμο Αλμωπίας

10:23 - Παρουσίαση του Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2025 Μια γιορτή Πολιτισμού που μεγαλώνει και εμπνέει

10:20 - Πρόγραμμα 21ου Olympus Marathon 2025