pellatv
Live

Μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Α’ & Β’ Κ.Α.Π.Η.

Μια εκδήλωση ξεχωριστή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Τα μέλη του Α’ και Β’ ΚΑΠΗ διοργάνωσαν μια όμορφη και γεμάτη χριστουγεννιάτικους ύμνους εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας οι χορωδίες των δύο ΚΑΠΗ έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα από πολλές περιοχές της χώρας μας αλλά και από περιοχές όπως ο Πόντος, η Καππαδοκία καθώς και τα Βυζαντινά. Η Τρίτη ηλικία είναι η εποχή όπου ο άνθρωπος έχοντας τη σοφία της ζωής, μπορεί αν δει τον κόσμο με άλλα μάτια, να χαρεί και να δώσει σημασία σε απλά πράγματα που οι νέοι παραβλέπουν. Τόσο ο χαιρετισμό του δημάρχου Νικόλαου Παπανικολάου όσο και σε αυτόν του προέδρου των ΚΑΠΗ κ. Μηνά Κουλούδη, έγινε αναφορά στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε τα άτομα της τρίτης ηλικίας να είναι στο επίκεντρο ανάλογων δράσεων, συμβάλλοντας εκτός των άλλων, με την παρουσία τους και τη δημιουργικότητα τους, στην ανάδειξη του πολιτισμού και της παράδοσης καθώς επίσης και στη δημιουργία ισχυρών δεσμών συνεργασίας και αλληλεγγύης μέσα στην κοινωνία. Μάλιστα ο δήμαρχος Γιαννιτσών έκανε λόγο για δύσκολους καιρούς και για επώδυνες καταστάσεις, τις οποίες ωστόσο, όλοι από κοινού προσπαθούν να τις ξεπεράσουν με χαμόγελο, διατηρώντας πάντα την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο θεολόγος μουσικός Στέφανος Καλιωτάκης που είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια ο οποίος στην εισήγηση ου αναφέρθηκε στα μηνύματα της εορτής των Χριστουγέννων και στις μεταφορικές έννοιες της γέννησης του Θεανθρώπου που δοξάζεται μέσα από τους εκκλησιαστικούς ύμνους και τα κάλαντα σε όλο τον κόσμο ιδιαίτερα δε στη χώρα μας. Την αφήγηση στη διάρκεια της εκδήλωσης έκαναν ο κ. Ιωάννης Καλευράς, η κα Χριστίνα Μάγγου και η κα Αντωνία Συνανίδου. Για την επιτυχία της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο δήμος Γιαννιτσών και το Α’ και Β’ ΚΑΠΗ συνέβαλαν επίσης οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Κρητών «Νικόλαος Ξυλούρης», Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών «Πέλλα», ο Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών, το 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών και η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος». Φιλική συμμετοχή στην εκδήλωση είχαν η Παιδική χορωδία του 2ου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών υπό τη διεύθυνση του κ Αντώνη Παπαδόπουλου και ο Βυζαντινός Χορός Ιεροψαλτών.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου, 2008


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:23 - Εργασίες καθαρισμού οδοστρώματος στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:21 - Δήμος Πέλλας-ΔΕΥΑΠ: Προσοχή στην κατανάλωση του πόσιμου νερού!

14:19 - Έτοιμος για όλα ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι

14:15 - Περισσότερα από 22 κιλά ηρωίνης κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας – Ήταν καλά κρυμμένα μέσα σε ξύλινο παιδικό κρεβάτι

14:02 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ

13:55 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΟΣΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΒΑΡΟΣΙ

13:54 - Θερινό σινεμά στην Έδεσσα

13:52 - Προωθώντας τη συνδεσιμότητα στην ύπαιθρο της Κεντρικής Μακεδονίας και γεφυρώνοντας το “ψηφιακό χάσμα” της τρίτης ηλικίας – Συμμετοχικό εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου “XGain”

15:51 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

15:47 - Ακύρωση προγραμματισμένης συναυλίας Κλασικής Μουσικής λόγω πένθεου