pellatv
Live

  Ο  ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

 

                            

 

                                    ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

                       Ο  ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

                                       ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

                                

Η οικογένεια του Φεστιβάλ Δράμας υποδέχεται με μεγάλη χαρά στο τιμόνι του θεσμού τον Γιώργο Αγγελόπουλο.

Το ΔΣ του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αποφάσισε ομόφωνα να κάνει αποδεκτή την γνωμοδότηση της επιτροπής αξιολόγησης και να του αναθέσει την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ.

Η επιτροπή απαρτίστηκε από τους: Παναγιώτη Ιωσηφέλη, σεναριογράφο και Καθηγητή στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Σπύρο Σιάκα, Αναπληρωτή Καθηγητή, 3D Animation και Gaming στο Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Eλευθερία Καβάκα, προϊσταμένη του Φεστιβάλ Δράμας.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι ένας νέος και ταλαντούχος δημιουργός με θητεία στη μικρού μήκους ταινία αλλά και με σημαντικό θεσμικό ρόλο στο ενεργητικό του, καθώς διετέλεσε Διευθυντής Ανάπτυξης και Παραγωγής στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του DISFF διαθέτει ένα πολύ καλό βιογραφικό και ταυτόχρονα τη νεανική φρεσκάδα και την δημιουργικότητα που είναι απαραίτητες για ένα διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, του βεληνεκούς της Δράμας.

Η ομάδα του Φεστιβάλ Δράμας τον καλωσορίζει, γεμάτη αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα του DISFF.

 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποφοίτησε από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στη Σκηνοθεσία.

Στη συνέχεια απέκτησε με υποτροφία Μεταπτυχιακό τίτλο στη Συγγραφή Σεναρίου από το University of The Arts του Λονδίνου.

Το 2017 ξεκίνησε να εργάζεται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, για την οποία ανέλαβε χρέη Διευθυντή το 2020. Έθεσε σε ισχύ νέο σύγχρονο Κανονισμό προγραμμάτων χρηματοδότησης με πρόβλεψη άμεσης απορρόφησης σε εργασία νέων επαγγελματιών και κίνητρα που ενθάρρυναν την συμπεριληπτικότητα στους συντελεστές των ταινιών μικρού μήκους.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του διαμορφώθηκε ο μηχανισμός αξιολογήσεων με μητρώο αναγνωστών και σαφή καλλιτεχνικά κριτήρια και χρηματοδοτήθηκαν εκατοντάδες κινηματογραφικά σχέδια σε στάδιο γραφής, ανάπτυξης και παραγωγής.

Έχει δραστηριοποιηθεί στην κινηματογραφική εκπαίδευση ενηλίκων και συμμετείχε στη δημιουργία και υλοποίηση του εργαστηρίου Ανάπτυξης Σεναρίου για Παιδικές και Εφηβικές Ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας.

Είναι εξωτερικός εμπειρογνώμονας του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA και έχει συνεισφέρει ως σύμβουλος σεναρίου σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.

Το Χρυσόψαρο (2017), η πρώτη του μικρού μήκους ταινία ως σεναριογράφος-σκηνοθέτης, έκανε την διεθνή της πρεμιέρα στο BFI Flare και στη συνέχεια αποτέλεσε μέρος Διεθνούς καμπάνιας του Βρετανικού Συμβουλίου για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το 2025 ολοκλήρωσε τη δεύτερη μικρού μήκους ταινία του.

Ακολουθεί  δήλωση του Γ.Αγγελόπουλου:

«Με αίσθημα ευθύνης αλλά και μεγάλο ενθουσιασμό αναλαμβάνω την καλλιτεχνική διεύθυνση ενός θεσμού που αποτελεί σημείο αναφοράς και εφαλτήριο για τους κινηματογραφιστές στην Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι με ομαδικότητα και αφοσίωση στο σπουδαίο σκοπό του Φεστιβάλ θα συνεχίσουμε το σημαντικό έργο που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Σακαρίδη και θα εξελίξουμε το Φεστιβάλ σε μια παγκόσμια πλατφόρμα κινηματογραφικής δημιουργίας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ήταν και θα παραμείνει ένα καταφύγιο για την πολυφωνία, τη διαφορετικότητα και την ανάγκη για ελεύθερη δημιουργία και έκφραση».

 

Περισσότερες πληροφορίες:

[email protected]  (Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας)

Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575

Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309

 

Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:38 - Επίσκεψη του τμήματος Μηχανικών του 1ου ΕΠΑΛ στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Γιαννιτσών

11:42 - Στο 3ο Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης «Δυναμικές και ανθεκτικές καλλιέργειες το κλειδί για την Περιφερειακή Ανάπτυξη»

11:38 -   Ο  ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

11:35 - Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν

11:32 - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ-Κοπή πίτας

18:17 - ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

14:44 - Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών

13:42 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Δεν θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή απορριμμάτων την 28η Φεβρουαρίου – Κανονικά η αποκομιδή την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου

13:12 - Σε εκδήλωση για την ενεργειακή αναβάθμιση που οδηγεί στην πράσινη μετάβαση ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Κ. Κεχαγιαδάκης

12:16 - Κατάθεση μήνυσης κατά αγνώστων από το Δήμαρχο Έδεσσας