pellatv
Live

«Το Μάθημα» του Ιονέσκο στην Έδεσσα με την υποστήριξη του Εδεσσαϊκού Θεάτρου-την Παρασκευή 14 Οκτώβρη 2016

Μία καταπληκτική παραγωγή από την Ομάδα Θεάτρου ΔΕΝ με την υποστήριξη του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας, την Παρασκευή 14 Οκτώβρη 2016 και ώρα 9 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας (πρώην Νομαρχία).

Πρόκειται το έργο «Το μάθημα» του Ευγένιου Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Βασίλη Βασιλάκη, μια ανατρεπτική, σουρεαλιστική παράσταση που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους θεατές σχετικά με την εξουσία και την κατάχρησή της.

Σε ένα φαινομενικά «φυσιολογικό» μάθημα αποκαλύπτεται σιγά σιγά ο παράλογος κόσμος του Ιονέσκο, μετατρέποντας το καθημερινό σε παράδοξο και το γκροτέσκ γελοίο σε τραγικό.

Ένας καθηγητής, μία μαθήτρια και μια υπηρέτρια αποτελούν τα πρόσωπα του έργου, που ερμηνεύουν οι : Βασίλης Βασιλάκης, Μαρίνα Νατιώτη και Ειρήνη Καράογλου.

Διάρκεια παράστασης 70 λεπτά-Είσοδος 10€

 

«Πρόβες από τη Νεανική Σκηνή»

 

Στον πυρετό της προετοιμασίας του νέου έργου που θα αποτελέσει και το εναρκτήριο έργο της Θεατρικής Περιόδου 2016-2017 μέσα από τη νεοσύστατη Νεανική Σκηνή, βρίσκονται τα μέλη του Δ.Σ. και η υπεύθυνη σκηνοθεσίας της παραγωγής Θεατρολόγος κα Ηρώ Γεωργίου.

Το έργο «Κόκκαλα» του Ανδρέα Φλουράκη, γραμμένο ειδικά για εφήβους μετά από παραγγελία του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν, έχει επιλεγεί και προγραμματιστεί να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Δεκέμβρη σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Πρόκειται για μια ιστορία μυστηρίου στην οποία οι ήρωες του έργου, πέντε σύγχρονοι 17χρονοι, διαπραγματεύονται την ζωή τους φωτίζοντας τις ανησυχίες και τα προβλήματα των εφήβων, εστιάζοντας τόσο στην ενδοοικογενειακή όσο και στην γενικότερη βία κατά την ενηλικίωση.

Η σκηνοθέτιδα κατέληξε στο καστ των ηθοποιών και ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες συναντήσεις για πρόβες σε ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα.

 

Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

18:29 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

18:24 - Ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολούθησε τις εργασίες της 29ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων στην οποία συμμετείχαν και τρία δικά μας παιδιά από την Πέλλα

18:19 - Πανσέληνος στην Άφυτο – Μουσική και Χορός κάτω από το φως του φεγγαριού Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025 | Λόφος Κουτσόμυλου, Άφυτος

18:16 - Λάκης Βασιλειάδης: Να γίνει δεκτό το αίτημα των σχολικών κυλικείων για λιγότερες μέρες φορολόγησης σύμφωνα με την λειτουργία τους

18:12 - Λουτρά Πόζαρ: Κέντρο Πολιτιστικής Εμπειρίας και Εκπαίδευσης – Συνεργασία με το Charles Darwin University

13:34 - ΔΉΜΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ- ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

13:31 - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ MIRACULOUS, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:02 - Δικαίωση των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών μετά από τις Παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ

10:49 - Πρόσκληση – Πρόγραμμα εκδήλωσης Δήμου Σκύδρας για την Κύπρο

10:47 - Δήμος Έδεσσας: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες