pellatv
Live

Τζάκρη:Η ανάδειξη του Ανακτόρου της Αρχαίας Πέλλας στις προτεραιότητες της προγραμματικής περιόδου 2014-2020

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 22/1 η Υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη με τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, παρουσία της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Μπετίνας Τσιγαρίδα και συμβούλων των δύο Υπουργών. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν, ενόψει του νέου ΕΣΠΑ, η προώθηση από το Υπουργείο Πολιτισμού της ένταξης στην προγραμματική περίοδο 2014-2020 του έργου της ανάδειξης του Ανακτόρου της Αρχαίας Πέλλας και η ανάδειξη άλλων μνημείων της περιοχής.

Στη συνάντηση έγινε αναλυτική συζήτηση για τα μνημεία της περιοχής και ο Υπουργός ανέλυσε τον σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού για την ανάδειξη συνόλων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Η Θεοδώρα Τζάκρη τόνισε ότι η Πέλλα αξίζει να βρεθεί ψηλά στις χρηματοδοτήσεις του νέου ΕΣΠΑ στον τομέα του πολιτισμού, λόγω της τεράστιας αξίας των μνημείων της περιοχής από διαφορετικές ιστορικές περιόδους αλλά και της σημασίας της ως πρωτεύουσας της Μακεδονικής Δυναστείας. Στη συζήτηση αναδείχθηκε επίσης η σημασία των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων της περιοχής για την προσέλκυση και την ολοκληρωμένη εμπειρία των επισκεπτών της χώρας.

Στη συνάντηση εξετάστηκε το έργο της ανάδειξης του Ανακτόρου και τονίστηκε ότι είναι ώριμο μελετητικά προς ένταξη, καθώς η προμελέτη έχει ήδη κατατεθεί προς έγκριση στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Υπουργός Πολιτισμού συμμερίζεται τις απόψεις για τη σπουδαιότητα της ανάδειξης του Ανακτόρου της Αρχαίας Πέλλας και δεσμεύθηκε ότι θα συμπεριληφθεί ως προτεραιότητα στις προτάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού η ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .

11:55 - «ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ»