pellatv
Live

Τρία ελληνικά σχολεία στο πρόγραμμα Microsoft Showcase School

Το Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα, Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα Λιναρδάτου και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, επιλέχθηκαν από την Microsoft ως Showcase Schools για το 2015-2016.

Τα φετινά Microsoft Showcase Schools κατάφεραν με επιτυχία να ανασχηματίσουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον τους, παρέχοντας ακόμη πιο προσωποποιημένη εκπαίδευση στους μαθητές, με τη χρήση mobile και cloud τεχνολογίας, προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Τα σχολεία αυτά εντάσσονται σε μια αποκλειστική κοινότητα 400 κορυφαίων σχολείων από όλο τον κόσμο, η οποία αναδεικνύει και βραβεύει τις πρωτοποριακές προσπάθειες και τις καινοτόμες ιδέες, οι οποίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση της εκπαίδευσης, της μάθησης και της αξιολόγησης, στοχεύοντας στην εξέλιξη των ικανοτήτων του 21ου αιώνα.

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου συμμετέχουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Microsoft Showcase School, ως αναγνώριση της υλοποίησης μια σειράς αρκετών καινοτόμων δράσεων τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις αυτές είχαν ως στόχο την ανάπτυξη της μάθησης με την χρήση νέων τεχνολογιών καθώς και τη διασπορά των καινοτομιών αυτών στην εκπαιδευτική κοινότητα, μέσω της ετησίας ανοιχτής διημερίδας για εκπαιδευτικούς, που διοργανώνουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με τίτλο «Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη.

Το Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα (EEI), Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού, είναι το πρώτο Ελληνικό σχολείο που αναδείχθηκε ως Microsoft Showcase School και κάθε χρόνο από το 2009. Αποτελεί ένα από τα πιο καινοτόμα σχολεία της Microsoft παγκοσμίως, όχι μόνο για τις καινοτόμες πρακτικές του στην εκπαίδευση αλλά και λόγω των δράσεων του στο πλαίσιο της κοινωνικής του αποστολής. Πιο συγκεκριμένα, διαχέει τις βέλτιστες πρακτικές του σε έναν αριθμό δημόσιων σχολείων σε Ελλάδα και Κύπρο με ένα ειδικά σχεδιασμένο Πρόγραμμα Μεντορείας, για το οποίο αναδείχτηκε από τη Microsoft Ελλάς ως Microsoft Honorary Showcase School.

Tο 2006, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα επέκτειναν τη μακρόχρονη πορεία της ένταξης και αξιοποίησης της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, με το έργο 1:1 «Ένας μαθητής με έναν ατομικό υπολογιστή» βασισμένο σε τεχνολογίες Microsoft. Η εμπειρία της καθολικής εφαρμογής σε μεγάλη κλίμακα συνέβαλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπτυξη ικανοτήτων του 21ου αιώνα ως αποτέλεσμα γνώσεων, δεξιοτήτων, στάσεων και αξιών, προετοιμάζοντάς τους μαθητές τους ως πολίτες του κόσμου.

Ως σχολεία "Showcase", θα συνεργάζονται στενά με τη Microsoft για να ηγηθούν της καινοτομίας στην εκπαίδευση και να επικοινωνήσουν το όραμα ενός εκπαιδευτικού συστήματος με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μέσω της καθοδήγησης των υπόλοιπων σχολείων που ανήκουν στην κοινότητα, πάνω σε εκπαιδευτικές πρακτικές.

Tα Showcase Schools, πέρα από το γεγονός ότι αναγνωρίζονται σε παγκόσμια κλίμακα για την καινοτόμα προσέγγιση τους προς τη νέα γενιά εργατικού δυναμικού, λαμβάνουν επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος, τα ακόλουθα οφέλη από τη Microsoft:

• Συνεργασία με μια διεθνή ομάδα ηγετών σκέψης

• Ειδικές τιμές στα έπιπλα SteelCase Education για σχολικές αίθουσες

• Ειδικούς εκπαιδευτικούς (MIE Experts) με σκοπό να βοηθάνε στην εξέλιξη της καινοτομίας και στο να στηρίζουν το προσωπικό, τους συναδέλφους και τους μαθητές

• Πρόσβαση σε επαγγελματική ανάπτυξη για εκπαιδευτικούς εντός των σχολείων τους

• Προσκλήσεις για Διεθνείς ή Περιφερειακές εκδηλώσεις

• Μηνιαία κοινοτικά Webinars και ομαδικές συζητήσεις στο Yammer, αποκλειστικά για τα Showcase Schools

• Υπογραφή για το email και ψηφιακή σήμανση

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: pestaola.gr

Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών

14:24 - Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

19:34 - ΕΓΓΡΑΦΕΣ (1-6/9) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

19:32 - Μήνυμα του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου για την εκδημία του π. Ιωάννη Τσαρούχα

19:28 - Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το νέο διδακτήριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων

19:26 - ΕΔΕΣΣΑ ΤΟ KΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ θεατρική παράσταση Πέμπτη 28 Αυγούστου 2025

19:22 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑ

10:55 - Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου πραγματοποίησε περιοδεία στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αχαΐα.

10:52 - Ανακοίνωση: Κανονικά, βάσει προγράμματος, η αποκομιδή απορριμμάτων την Παρασκευή 15 Αυγούστου