pellatv
Live

Υπερηχητικό αεροσκάφος σπάει 6 φορές το φράγμα του ήχου

Η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin ανακοίνωσε ότι βρίσκεται κοντά στο να κάνει πραγματικότητα την ολοκλήρωση ενός στρατιωτικού αεροπλάνου που θα πετά με ταχύτητα εξαπλάσια του ήχου.

Το σκάφος SR-72 θα πετά με ταχύτητα max 6, τρεις φορές πιο γρήγορα από το αλησμόνητο «Κονκόρντ», που έφθανε την ταχύτητα των max 2.

Το νέο υπερ-υπερηχητικό αεροπλάνο θα διαθέτει νέας τεχνολογίας κινητήρες, οι οποίοι καίνε καύσιμα μέσα σε ένα ρεύμα αέρα, που συμπιέζεται από την ίδια την κίνηση του αεροσκάφους.

Η εν λόγω τεχνολογία αποτελεί όνειρο δεκαετιών και τώρα φαίνεται πως γίνεται πραγματικότητα.

Αρχικά, δοκιμάσθηκε στο πειραματικό αεροσκάφος Χ-51Α της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, που το 2013 πέτυχε ταχύτητα max 5,1.

Το SR-72 θα χρησιμοποιηθεί τόσο ως αναγνωσριστικό, όσο και ως μαχητικό.

Η Lockheed εκτιμά ότι θα πετάξει πειραματικά το 2023 και θα ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις στη δεκαετία του 2030.

Το αρχικό κόστος του θα πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με τους «Financial Times» και τη «Daily Mail».

Παράλληλα, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι ετοιμάζει ένα πανίσχυρο όπλο λέιζερ με την ονομασία «Αθηνά», το οποίο θα καίει το μέταλλο.

Το όπλο αναμένεται να είναι έτοιμο για χρήση εντός του 2017, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το οπλικό σύστημα λέιζερ Athena δοκιμάσθηκε με επιτυχία πέρυσι στα ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνια εναντίον δύο μικρών σκαφών, ενώ ανάλογες δοκιμές έχουν γίνει και από αεροπλάνα.

Το σύστημα μπορεί να «κλειδώσει» και να καταστρέψει κινούμενους στόχους σε απόσταση άνω των πέντε χιλιομέτρων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Το πρώτο σύστημα Athena θα τοποθετηθεί σε όχημα του αμερικανικού στρατού το 2017.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:14 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Σύλλογο Μηχανικών Αλμωπίας για την ένταξη των ωφελούμενων του «Εξοικονομώ 2025»

14:11 - Δελτίο Τύπου Έκθεσης Έργων και Κατασκευών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας

14:06 - ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 2025

14:04 - Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών κατά την διάρκεια της παραμονής της ι. εικόνος Παναγίας «Βηματάρισσας»

14:00 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υπουργό Υγείας για το αίτημα Παραχώρησης του Πολύκεντρου (Πεζόδρομος Γιαννιτσών) στον Δήμο Πέλλας και τη μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο

12:10 - Δράση Προσυμπτωματικού Ελέγχου Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής με Δωρεάν Υπερηχογράφημα στον Δήμο Έδεσσας

12:04 - Κοινοβουλευτική Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για την Ανάγκη Στήριξης των παραγωγών Σπαραγγιών: «Στήριξη των παραγωγών σημαίνει στήριξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας»

12:00 - Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Έδεσσας και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Στρατηγικό Σχέδιο της Έδεσσας του 21ου αιώνα

11:58 - Αθ. Κώτσιος: Έγκλημα στην Marfin -15 χρόνια χωρίς τιμωρία. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι αδιαπραγματεύτη αξία ζωής.

11:54 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στον Αγώνα Απόλλων Κρύας Βρύσης – ΝΠΣ Σκύδρας