pellatv
Live

Άγνωστη η Κοινή Αλιευτική Πολιτική στην Τουρκία. Προβλήματα στους Έλληνες αλιείς δημιουργούν οι Τούρκοι ψαράδες στο Αιγαίο.

 

Η Κοινή Αλιευτική Πολιτική στην Τουρκία είναι άγνωστη, δήλωσε ο Επίτροπος Αλιείας κ. Borg, στον ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γιάννη Γκλαβάκη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιείας, στις Βρυξέλλες. Ο Μαλτέζος Επίτροπος απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα του κ. Γκλαβάκη τόνισε πως η Τουρκία αν και φιλοδοξεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας δεν έχει κάνει ούτε τις προκαταρκτικές διεργασίες που θα προετοιμάσουν αργότερα την συμμετοχή της στην Κοινή Αλιευτική Πολιτική.

 

Συγκεκριμένα δεν έχει γίνει καμία πρόοδος όσον αφορά στους όρους αδειοδότησης αλιευτικών και επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας, στην διαχείριση του αλιευτικού στόλου, τις επιθεωρήσεις και τους υγειονομικούς έλεγχους επί των σκαφών, τη συλλογή στατιστικών στοιχείων για την αξιολόγηση του κλάδου και των αποθεμάτων. Ομοίως η πολιτική κρατικών ενισχύσεων στον αλιευτικό τομέα δεν είναι συμβατή με την κοινοτική εγείροντας ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού.

 

Αφορμή για τις ερωτήσεις του Έλληνα ευρωβουλευτή στάθηκε η πρακτική που ακολουθούν οι Τούρκοι αλιείς στο Αιγαίο να ανατρέπουν τις προσπάθειες που κάνουν οι Έλληνες αλιείς για την διατήρηση των αποθεμάτων και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Με τον νέο κανονισμό για την διαχείριση της αλιείας της Μεσογείου οι Έλληνες ψαράδες υπόκεινται σε αυστηρότατους περιορισμούς, ενώ οι Τούρκοι συνάδελφοί τους μπορούν να αλιεύουν στις ίδιες περιοχές ανενόχλητοι. "Συχνά έρχονται στο Βρυξέλλες αιτήματα από ελληνικές οργανώσεις αλιέων εκφράζοντας την αγανάκτησή για την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο", συμπλήρωσε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Ο κ. Γκλαβάκης τόνισε ότι " η Τουρκία αν και καταβάλει προσπάθειες έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει. Πιστεύω ότι σταδιακά θα υιοθετήσει τις ευρωπαϊκές αλιευτικές μεθόδους και πρακτικές, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την αειφόρο διαχείριση των ιχθυαποθεμάτων στη Μεσόγειο. Σε κάθε περίπτωση, είναι προς το συμφέρον και των δικών της αλιέων να διατηρηθούν τα ιχθυαποθέματα σε ασφαλή όρια".

Δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουνίου, 2007


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:26 - MIXAΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Στη Μεγάλη Παράταξη που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, δεν υπάρχει χώρος για τον κ. Πολάκη και ότι αυτός αποπνέει»

12:25 - Ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τη διενέργεια εναέριων ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας

12:23 - ΥΠΑΑΤ: Υπεγράφη η μελέτη διαχείρισης των υδάτων της Κρήτης ανάμεσα στον Κ. Τσιάρα, την Ολλανδική HVA και την ΤΕΡΝΑ Α.Ε

12:19 - Πραγματοποιήθηκε η 6η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Σκύδρας

12:15 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στο Κιλκίς για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής

12:12 - Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τ΄αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

12:11 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’ Για την κυβέρνηση η δημόσια υγεία είναι περιττό βάρος, για εμάς είναι δικαίωμα και κοινωνική κατάκτηση.’’

12:47 - Η κωμωδία ΄Στους 2 τρίτος…χωρεί’ στο Δημοτικό Θέατρο Μαυροβουνίου Σκύδρας

12:43 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών

12:39 - Σήμερα και αύριο στην Έδεσσα: Η ταινία των θερινών σινεμά που σπάει ταμεία και ξεγυμνώνει την πατριαρχία. ->Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024: Πάντα υπάρχει το αύριο.