pellatv
Live

Έτοιμο το πάρκο του Α. Γιώργη το 2010

Το πάρκο Αγίου Γεωργίου σε συνδυασμό με τα αναστηλωμένα μουσουλμανικά μνημεία Πύργος του Ρολογιού και Γαζή Εβρενός -το δεύτερο μάλιστα πρόκειται να λειτουργήσει ως εκθεσιακός χώρος- θα δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα ενότητα για τους επισκέπτες της περιοχής.
Η ανάπλαση θα κοστίσει ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής θα αποζημιώσει τους πολίτες, διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Νίκος Παπανικολάου. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα τέσσερα στρέμματα της σημερινής έκτασης του πάρκου θα διπλασιαστούν με τη λειτουργική ένταξη σε αυτό του περιβάλλοντος χώρου της εκκλησίας. Ο σχεδιασμός του πάρκου είναι βασισμένος στις αρχές του αειφορικού και βιοκλιματικού σχεδιασμού, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν χαμηλή θερμοαπορροφητικότητα, για το φωτισμό θα τοποθετηθούν φωτιστικά νέας γενιάς χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ενώ θα επιλεγούν είδη φυτών και δέντρων με χαμηλές απαιτήσεις άρδευσης. Μέσα στο πάρκο θα δημιουργηθούν θεματικοί κήποι που θα παραπέμπουν στο αγροτικό τοπίο της πόλης, καθώς και ένα είδος αμφιθεάτρου για εκδηλώσεις μικρής κλίμακας. Ο ανάδοχος του έργου αναμένεται να αναδειχθεί εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ το πάρκο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τον Μάιο του 2010.

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:08 - Εμβολιασμοί παιδιών Ρομά στους οικισμούς Μελισσίου και Κρύας Βρύσης από τον ΕΟΔΥ και τον Δήμο Πέλλας

13:01 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

12:59 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Εκτός λειτουργίας το Seatrac στη Λεπτοκαρυά έως και την Τετάρτη 16 Ιουλίου λόγω επισκευής

12:58 - «Πτώση ασθενή από τον 2ο όροφο κλινικής στο Νοσοκομείο Κιλκίς»

12:54 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές, τα θύματα και τους αιχμαλώτους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

12:46 - Παρασκευή 18 Ιουλίου – Επίσημη Τελετή Έναρξης Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2025

12:44 - Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Χαλκιδική για κλοπές οχημάτων

12:42 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

18:29 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

18:24 - Ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολούθησε τις εργασίες της 29ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων στην οποία συμμετείχαν και τρία δικά μας παιδιά από την Πέλλα