pellatv
Live

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξελέγη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξελέγη Αντιπρόεδρος από την Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Επιτροπή συμμετέχουν Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι 350 Τοπικών Αρχών (Περιφερειών και Πόλεων) και από τις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμητικά αντιπροσωπευτικό και συλλογικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά το Ευρωκοινοβούλιο. Άλλωστε, η Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτηρίζεται ως το «Κοινοβούλιο της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης».

Η Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ιδρύθηκε το 1994 και αποτελεί τη συνέλευση των εκπροσώπων των τοπικών και περιφερειακών αρχών της ΕΕ, δίνοντας τη δυνατότητα στην ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση να εκφράζει άμεσα τις θέσεις της εντός του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ, αλλά και να προτείνει προς το Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις.

Τα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επίσης γεφυρώνουν τις αποστάσεις που δημιουργούνται ανάμεσα στους πολίτες και το κέντρο λήψης των αποφάσεων της ΕΕ, προωθώντας την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε όλα τα επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Ιανουάριο του 2015, ενώ πρόσφατα επεξεργάστηκε και κατέθεσε Γνωμοδότηση για την Πολιτιστική Διπλωματία της ΕΕ, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών. Επίσης, έχει διοργανώσει δύο σημαντικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη με θέμα το «Προσφυγικό – Μεταναστευτικό» ζήτημα και το «Μέλλον της Ευρώπης», στις οποίες συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, Ευρωπαίοι Επίτροποι, Ευρωβουλευτές, καθώς και πολιτικά και διοικητικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

18:29 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

18:24 - Ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολούθησε τις εργασίες της 29ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων στην οποία συμμετείχαν και τρία δικά μας παιδιά από την Πέλλα

18:19 - Πανσέληνος στην Άφυτο – Μουσική και Χορός κάτω από το φως του φεγγαριού Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025 | Λόφος Κουτσόμυλου, Άφυτος

18:16 - Λάκης Βασιλειάδης: Να γίνει δεκτό το αίτημα των σχολικών κυλικείων για λιγότερες μέρες φορολόγησης σύμφωνα με την λειτουργία τους

18:12 - Λουτρά Πόζαρ: Κέντρο Πολιτιστικής Εμπειρίας και Εκπαίδευσης – Συνεργασία με το Charles Darwin University

13:34 - ΔΉΜΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ- ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

13:31 - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ MIRACULOUS, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:02 - Δικαίωση των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών μετά από τις Παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ

10:49 - Πρόσκληση – Πρόγραμμα εκδήλωσης Δήμου Σκύδρας για την Κύπρο

10:47 - Δήμος Έδεσσας: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες