pellatv
Live

Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι στις εκδηλώσεις μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου»

 

 

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων Μικρασιατικών και Προσφυγικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για την οργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο Διοικητήριο μετά από πρόσκληση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά.

 

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Έδεσσα, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 και θα περιλαμβάνουν δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού.

 

«Η διατήρηση της ιστορικής αλήθειας, η οποία ούτε τιμωρεί αλλά, ούτε εκδικείται αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας. Με την απότιση του ελάχιστου φόρου τιμής στη μνήμη των προγόνων μας οφείλουμε να οχυρώσουμε και να αναδείξουμε τα ιδανικά και τις αξίες που μετέφεραν οι συμπολίτες μας με καταγωγή από τον Πόντο ή την Μικρά Ασία, τα οποία διατηρούνται έως σήμερα χάρη στην προσπάθεια των Πολιτιστικών Σωματείων. Προσκαλώ λοιπόν όλους τους πολίτες, τους συλλόγους και τους τοπικούς φορείς να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ώστε η προσπάθεια μας να αποκτήσει παλλαϊκό χαρακτήρα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά μετά το τέλος της συνάντησης.

 

Σε συνδυασμό με την κεντρική εκδήλωση που οργανώνεται από την Π.Ε. Πέλλας, το Δήμο Έδεσσας και τους Προσφυγικούς και Μικρασιατικούς Συλλόγους της περιοχής θα ενταχθούν στο επίσημο πρόγραμμα, το οποίο θα τελειοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, κι άλλες παράλληλες δράσεις Συλλόγων.


Δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:42 - Το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ «ΠαιχνιδίΖω» στην Κρύα Βρύση είναι εδώ και φέτος!

14:38 - Θέατρο Σκιών στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Καλοκαιρινές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους

14:35 - Οδηγίες Πολιτικής Προστασίας ενόψει της μεταβολής του καιρού αύριο Παρασκευή 20/06 και το Σάββατο 21/06, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους

14:32 - ΙΔΡΥΜΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗ ΜΗΤΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

11:29 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

13:44 - Την Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2024-2025 υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος

13:42 - Δήμος Αλμωπίας- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

12:12 - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ (έως 27/6) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

12:09 - Θερινό Σχολείο «Σπουδή στην ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου»

13:10 - Πανελλαδικές 2025: Από σήμερα έως 30 Ιουνίου η δημιουργία κωδικού για υποβολή Μηχανογραφικων