pellatv
Live

Αθώος αποδείχθηκε ο Δημήτρης Γιάννου για την υπόθεση του 2012

Ρεπορτάζ: Παύλος - Νεκτάριος Παπαδόπουλος

 

Να που η ημέρα επιφύλασσε μια δικαστική έκπληξη, η οποία κατά πως εξελίχθηκε δικαιώνει τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου. Πληροφορίες και μάλιστα απόλυτα έγκυρες ανέφεραν στο pellanews.gr πως για την υπόθεση που ταλάνισε την δημοτική αρχή, με την αργία στην οποία είχε τεθεί ο κ. Γιάννου, εξαιτίας μη κλεισίματος καταστήματος της πόλης των καταρρακτών, παρά τα συνεχή γραψίματα της αστυνομίας, έκλεισε, καθώς ο Δήμαρχος αθωώθηκε για την συγκεκριμένη υπόθεση. Ήταν μια light υπόθεση, όπως είχαμε αναφέρει όταν πρώτοι μεταδώσαμε την είδηση, λόγω του περιεχομένου της. Αυτό όμως δεν εμπόδισε ουκ ολίγους να «βγάλουν χολή» κατά του Δημάρχου, κάτι το οποίο φαίνεται πως πλέον δεν θα αποτελεί «χαρτί ισχυρισμών» για διάφορα σενάρια.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος είχε "τιμωρηθεί" για υπόθεση του 2012 και συγκεκριμένα το μη κλείσιμο του γνωστού ΦΟΕ. Τότε, πριν 6 χρόνια, η αστυνομία είχε γράψει για ντεσιμπέλ το κατάστημα και μάλιστα 3 φορές. Όταν συνέβη αυτό δεν υπήρχε Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο Έδεσσας(είχε καταργηθεί τα πρώτα μνημονιακά χρόνια το όργανο αυτό της αυτοδιοίκησης), οι κλήσεις πήγαιναν στην Αστυνομία και δεν κοινοποιούνταν στον Δήμο). Παρόλα αυτά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννου δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να κλείσει το εν λόγω κατάστημα, "όπως θα έκανε και για κάθε κατάστημα", όπως τελικά είπε λίγο αργότερα στο pellanews.gr.

"Οι Δήμαρχοι πρέπει να είναι υπέρ στο να ανοίγουν καταστήματα και να δημιουργείται απασχόληση και θέσεις εργασίας, όχι να κλείνουν καταστήματα και να προκαλούν δύσμορφα φαινόμενα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γιάννου. Μάλιστα δεν δίστασε να επισημάνει πως "αν συνέβαινε κάτι τέτοιο ακόμη και σήμερα, αν καλούμουν να κλείσω ένα κατάστημα δεν θα το έκανα κι ας με τιμωρούσαν πάλι για ένα μήνα. Προτιμώ την προσωπική μου τιμωρία, παρά την ανεργία και την μιζέρια". "Μπορεί να ακούσετε διάφορα, εγώ σας λέω αυτό που συνέβη και αυτό που αισθάνομαι ως τακτική", είπε με νόημα ο Δήμαρχος τότε, κάτι που σήμερα, μετά την απόφαση αυτή, «θα περιμένει να δει ποιες θα είναι οι αντιδράσεις καλοθελητών και μη», όπως λένε συνομιλητές του.

Δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»

10:15 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου: Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό

10:14 - Νατσιός: «Η οικογενειοκρατία ταυτίζεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

10:11 - Λάκης Βασιλειάδης: Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης για Επαγγελματίες σε χωριά – οικισμούς δημοτικών ενοτήτων μεταξύ 500 και 1500 κατοίκων που πρέπει να δικαιούνται τη φορολογική έκπτωση 50% στο εισόδημα

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»