pellatv
Live

Δ. Σταμενίτης για ελλείψεις στα νοσοκομεία του νομού

Σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης με στόχο τη διόρθωση των στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί λόγω της σύστασης του νέου Ν.Π.Δ.Δ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, επισκέφθηκε το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη και το Διευθυντή της 3ης Υ.ΠΕ Μακεδονίας Δημοσθένη Αδριόπουλο. Ο κ. Σταμενίτης έθεσε στους αρμόδιους τα προβλήματα που αφορούν α. στην κατάργηση της Ορθοπεδικής ως αυτόνομης Κλινικής στο Νοσοκομείο Έδεσσας και ένταξη της στο χειρουργικό τμήμα, β. στην απουσία οργανικής θέσης δερματολόγου στο ίδιο Νοσοκομείο γ. στη μείωση των κλινών στη Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και δ. στην έλλειψη αναισθησιολόγων ιατρών στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, ζητώντας να γίνει πρόβλεψη γι΄ αυτό το ζήτημα, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς κωλύματα τα χειρουργεία του Νοσοκομείου. Ο Βουλευτής τόνισε ότι, το Νοσοκομείο της Έδεσσας το 2011 είχε ανεπτυγμένες 157 κλίνες και εξυπηρέτησε 80.742 εξωτερικούς ασθενείς, διαθέτοντας σε πλήρη λειτουργία την Ορθοπεδική Κλινική και το Δερματολογικό Τμήμα. Με την παρούσα ρύθμιση πρέπει να αναπτύξει 175 κλίνες με αποδυναμωμένη την Ορθοπεδική Κλινική και χωρίς οργανική θέση Δερματολόγου. Αναφορικά με το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών το 2011 εξυπηρέτησε 140.000 εξωτερικούς ασθενείς ενώ με την παρούσα ρύθμιση υποβαθμίζεται η Παθολογική Κλινική που αποτελεί την εμπροσθοφυλακή στην εξυπηρέτηση των ασθενών. Επίσης υπογράμμισε ότι, και τα δύο Νοσοκομεία στα χρόνια της λειτουργίας τους προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες και έχουν επιδείξει αξιόλογο έργο εξυπηρετώντας άψογα ασθενείς τόσο του Νομού Πέλλας όσο και των όμορων περιοχών. Οι κύριοι Καλλίρης και Αδριόπουλος κατανόησαν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί και αναγνώρισαν ότι υπάρχουν αρκετές παραλείψεις και κενά στο νέο Οργανόγραμμα. Ενημέρωσαν το Βουλευτή ότι, αναμένουν τις εισηγήσεις των υπευθύνων μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε ενδεχόμενες αλλαγές και διορθώσεις.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:13 - Πιθανή δυσχέρεια ηλεκτρονικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας, με τις κεντρικές υπηρεσίες της ΠΕ Πέλλας, το διήμερο 2-3/6/25

11:08 - Διονύσης Σταμενίτης: «Ολοκληρώνεται ο χαρακτηρισμός του Παλαιού Πευκωτού ως μαρτυρικού χωριού»

11:04 - Επίσκεψη του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης στον Δήμαρχο Πέλλας

11:01 - Συνελήφθη ένα άτομο στο Κιλκίς για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

11:06 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης την Πέμπτη 29 Μαΐου στους Νέους Πόρους

11:03 - Εισήγηση στην Ολομέλεια του νέου Αναπτυξιακού Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης: «Ειδικά κίνητρα για την τοπική επιχειρηματικότητα στις παραμεθόριες περιοχές και σε περιφερειακές ενότητες που βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο του εθνικού εισοδήματος»

11:00 - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΗΝΗ ΠΕΛΛΑΣ

10:59 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

10:57 - Πρόσκληση Πολιτιστικού Συλλόγου Εντοπίων Νέας Εφέσου “Το Στουπί”

10:54 - Μιχάλης Κατρίνης: ”Η Τουρκία δεν μπορεί να συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό άμυνας”