pellatv
Live

Διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος ενισχύσεων καπνού

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Γκλαβάκη για την διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος ενισχύσεων για τους καλλιεργητές καπνού και μετά το 2009. Η σχετική τροπολογία υποβλήθηκε με την ευκαιρία εξέτασης της έκθεσης για την χρηματοδότηση του Κοινοτικού Ταμείου Καπνού για δύο επιπλέον χρόνια με σκοπό την χρηματοδότηση δράσεων για τις επιπτώσεις από την κατανάλωση καπνού. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε ζητήσει, και τελικά ορίστηκε σκιώδης εισηγητής στη συγκεκριμένη έκθεση, για να μπορέσει να προασπίσει τα συμφέροντα των ελλήνων καπνοκαλλιεργητών. Υπενθυμίζεται ότι η κοινή οργάνωση αγοράς για τον καπνό προβλέπει από το 2009 τη μεταφορά των πόρων που σήμερα δίδονται σαν επιδοτήσεις στους παραγωγούς από τον πυλώνα Ι (άμεσες ενισχύσεις), στον λεγόμενο πυλώνα ΙΙ, που περιλαμβάνει διαρθρωτικά μέτρα. Ο κ. Γκλαβάκης υποστηρίζει ότι είναι δίκαιο να εξακολουθήσουν να δίδονται οι ενισχύσεις για τον καπνό, τη στιγμή που συνεχίζονται οι επιδοτήσεις για την πλειοψηφία των υπολοίπων γεωργικών προϊόντων τουλάχιστον μέχρι το 2013, οπότε και θα επανεξεταστεί η διατήρησή τους ή μη. Η οποιαδήποτε διακριτική μεταχείριση εις βάρος των καπνοπαραγωγών δεν είναι σωστή. Ο κ. Γκλαβάκης στην συζήτηση που προηγήθηκε στην Ολομέλεια παρουσία της Επιτρόπου Γεωργίας κας Boelτόνισε ότι στην "Ελλάδα η καπνοκαλλιέργεια γίνεται σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες απασχόλησης. Η μείωση των επιδοτήσεων θα οδηγήσει στην εγκατάλειψη της καλλιέργειας, στην ανεργία και στην ερήμωση αυτών των περιοχών. Επιθυμώντας να κρατήσουμε τον αγροτικό πληθυσμό στην ύπαιθρο, πρέπει να φροντίσουμε να διατηρήσουμε την καλλιέργεια του καπνού επεκτείνοντας το καθεστώς των ενισχύσεων και πέρα του 2009".

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»

11:05 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΟΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΩΝΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

13:13 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ

13:04 - Θεοδώρα Τζάκρη με Βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας: «Κατέθεσαν Ερώτηση για την επιστροφή παρακρατηθέντων ποσών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) στους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας – πρώην Ελληνική Χωροφυλακή»

13:02 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πολυγύρου συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα