pellatv
Live

Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με δημόσιες εκδηλώσεις, αφιερώματα και μηνύματα αναδεικνύουμε, τιμάμε και γιορτάζουμε την Εργατική Πρωτομαγιά.

Και βεβαίως η μεταφορά της ημερομηνίας εορτασμού της σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί ν΄αποδυναμώσει ή να εκφυλίσει τa πάντοτε σύγχρονα και φλογερά νοήματα και χαρακτηριστικά της.

Η Εργατική Πρωτομαγιά έχει, πλέον, ένα ευρύτατο πλαίσιο απήχησης κι επιρροής στην κοινωνία. Δεν εκφράζει μόνον τους εργαζόμενους αλλά κι όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται και διεκδικούν την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, τα ίσα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις στην εργασία και στη ζωή.

Και φυσικά εμπνέει γενικότερα τους λαούς και τα έθνη που επιθυμούν και προωθούν την ειρήνη, τη συνεργασία και τον αλληλοσεβασμό των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων.

Σ΄αυτές τις χώρες συγκαταλέγεται και η πατρίδα μας που βρίσκεται σ΄ένα σταυροδρόμι συνθηκών κι εξελίξεων ιδιαίτερα κρίσιμων για την αναπτυξιακή της πορεία και την ιστορική της επιβίωση.

Απαιτείται πανεθνικός, συλλογικός αγώνας και δράση ώστε ν΄αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και να ολοκληρωθούν προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και τους θεσμούς.

Και με δικαιοσύνη, ευαισθησία κι αλληλεγγύη να δρομολογηθούν, με ευρείες συναινέσεις, οι λύσεις στα εσωτερικά ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας.

Και σ΄αυτά τα εσωτερικά ζητήματα η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως άμεσος και γνήσιος εκφραστής της λαϊκής βούλησης καλείται να υπερασπιστεί και υπερασπίζεται στο μέτρο του δυνατού και χωρίς ψευτολαϊκισμούς την κοινωνική συνοχή, το δικαίωμα στην απασχόληση, στην παιδεία, στην ποιότητα ζωής και στην πνευματική ανέλιξη του συνόλου των πολιτών. Με τον εξισορροπητικό και τον αναδιανεμητικό της ρόλο η Αυτοδιοίκηση, ως η πλησιέστερη προς τους πολίτες αρχή, μπορεί να εφαρμόζει και να πετυχαίνει καλύτερα, δικαιότερα κι αποτελεσματικότερα τα διάφορα προγράμματα κοινωνικής, πολιτιστικής και γενικότερα αναπτυξιακής πολιτικής από κάθε άλλο φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό. Αρκεί, θα το επαναλάβω για μια ακόμη φορά, η Πολιτεία να της δώσει τ΄ ανάλογα εφόδια και την εμπιστευθεί ανεπιφύλακτα.

Με ενότητα, λοιπόν, κι ομοψυχία, εμπνεόμενοι και καθοδηγούμενοι από τα οράματα, τα ιδανικά και τις θυσίες του Εργατικού Κινήματος και της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, ανισότητες, λιτότητα κι αναξιοκρατία, αλλά για μια κοινωνία με ανθρώπινες αξίες που θ΄αγκαλιάζει, θα σέβεται και θα συμπεριφέρεται ισότιμα κι αλληλέγγυα σ΄όλα τα μέλη της .

Δημοσιεύτηκε στις 5 Μαΐου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:08 - Εμβολιασμοί παιδιών Ρομά στους οικισμούς Μελισσίου και Κρύας Βρύσης από τον ΕΟΔΥ και τον Δήμο Πέλλας

13:01 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

12:59 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Εκτός λειτουργίας το Seatrac στη Λεπτοκαρυά έως και την Τετάρτη 16 Ιουλίου λόγω επισκευής

12:58 - «Πτώση ασθενή από τον 2ο όροφο κλινικής στο Νοσοκομείο Κιλκίς»

12:54 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές, τα θύματα και τους αιχμαλώτους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

12:46 - Παρασκευή 18 Ιουλίου – Επίσημη Τελετή Έναρξης Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2025

12:44 - Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Χαλκιδική για κλοπές οχημάτων

12:42 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

18:29 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

18:24 - Ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολούθησε τις εργασίες της 29ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων στην οποία συμμετείχαν και τρία δικά μας παιδιά από την Πέλλα