pellatv
Live

Δωρεάν περίθαλψη σε μικρομεσαίους που δημιούργησαν οφειλές κατα την περίοδο της κρίσης

Διονύσης Σταμενίτης: «Στη σωστή κατεύθυνση η παροχή δωρεάν περίθαλψης σε μικρομεσαίους που δημιούργησαν οφειλές κατα την περίοδο της κρίσης» «Την επέκταση του μέτρου και στους ασφαλισμένους του Ε.Τ.Α.Α. (μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί) ζητά ο Βουλευτής απο τον Υπουργό Εργασίας».
Άμεση ήταν η αντίδραση του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι δημιούργησαν χρέη προς τον ΟΑΕΕ κατά την περίοδο της κρίσης.
Ο κ. Σταμενίτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θετική αυτή εξέλιξη, η οποία θα δώσει λύσεις και θα ανακουφίσει αρκετά ενα μεγάλο μέρος του κλάδου των ελεύθερων επαγγελματιών, ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ
Ωστόσο ο κ. Σταμενίτης σημειώνει ότι: «Για να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος, είναι απαραίτητο: Πρώτον, το μέτρο αυτό να επεκταθεί και στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες (μηχανικούς, δικηγόρους, ιατρούς). Δεύτερον, να προχωρήσει ο πλήρης διαχωρισμός των εισφορών ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από τις συνταξιοδοτικές εισφορές. Τρίτον, να διαγραφούν τα χρέη για υπηρεσίες που δεν έχουν παρασχεθεί στους ασφαλισμένους. Τέταρτον, να υπάρξει αποποινικοποίηση των υφιστάμενων οφειλών».
Σύμφωνα με τον Βουλευτή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν απο το Υπουργείο είναι απαραίτητο να συνοδευτούν και απο τις παραπάνω προτάσεις – ρυθμίσεις προκειμένου να δοθούν οριστικές λύσεις στο ζήτημα της εισπραξιμότητας των ταμείων αλλά και της επαγγελματικής επιβίωσης των ασφαλισμένων που ταλαιπωρήθηκαν απο την κρίση.
Να σημειωθεί ότι κατα το προηγούμενο διάστημα ο κ. Σταμενίτης με μια σειρά παρεμβάσεων του, μέσω επιστολών, είχε ζητήσει απο τον Υπουργό να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο ζήτημα του ασφαλιστικού.
Ειδικότερα είχε προτείνει:
1) Διαγραφή του χρέους των ασφαλισμένων, το οποίο αφορά στην ιατροφαρμακευτική δαπάνη που δεν έχει παρασχεθεί ποτέ στον ασφαλισμένο.
2) Διαχωρισμός των εισφορών ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από τις συνταξιοδοτικές εισφορές και πληρωμή αυτών απευθείας στον ΕΟΠΠΥ
Δυνατότητα διακοπής πληρωμής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, αποποινικοποίηση των υφιστάμενων οφειλών και πληρωμή των παλιών οφειλών ανάλογα με το φορολογητέο εισόδημα του οφειλέτη.

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουνίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:13 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ

13:04 - Θεοδώρα Τζάκρη με Βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας: «Κατέθεσαν Ερώτηση για την επιστροφή παρακρατηθέντων ποσών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) στους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας – πρώην Ελληνική Χωροφυλακή»

13:02 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πολυγύρου συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα

10:41 - Παρέμβαση Καρασμάνη για την Αγία Αικατερίνη του Σινά – Διεθνής σεβασμός και νομική κατοχύρωση

10:36 - Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημητρίου Νατσιού στην Πυροσβεστική Πάτρας

10:33 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:32 - Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

08:37 - Νατσιός για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το τέλος του σάπιου καθεστώτος μόλις άρχισε»

10:29 - Άσκηση επί χάρτου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2025»: Ο Δήμος Πέλλας ενισχύει την Αντιπυρική Προστασία στην πιο ευάλωτη περιοχή του