pellatv
Live

Δρομολογείται η κατασκευή του πρώτου κυκλικού κυκλοφοριακού κόμβου στην πόλη των Γιαννιτσών

Την έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης του έργου «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στα παλαιά σφαγεία στη διασταύρωση των οδών: Εθν. Αντίστασης- Κ. Βάρδα-  Βασιλειάδη- Κωνσταντινουπόλεως, στην Τ.Κ. Γιαννιτσών», αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας, στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Η ανάγκη κατασκευής ισόπεδου κυκλικού κόμβου, σύμφωνα με την εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής, κρίνεται επιτακτική εξαιτίας της ιδιαίτερα υψηλής επικινδυνότητας του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου, η οποία οφείλεται αφενός στον πολύ κακό σχεδιασμό των κυκλοφοριακών νησίδων, αφετέρου στον κακό προγραμματισμό της φωτεινής σηματοδότησης (υπερβολικές χρονικές καθυστερήσεις), ο οποίος μπορεί να οδηγήσει και σε εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών. "Οι συμβάλλουσες οδοί, ιδιαίτερα οι οδοί Εθν. Αντίστασης, Βασιλειάδη και Κωνσταντινουπόλεως είναι ιδιαίτερα σημαντικές και φέρουν σχετικά υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο.

Συγκεκριμένα, η μορφή του νέου κόμβου, όπως περιγράφεται στη σχετική Τεχνική έκθεση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Πέλλας, είναι εκείνη του ισόπεδου κυκλικού κόμβου με κλάδους απ’ ευθείας παράκαμψης, σύμφωνα και με το γενικό, σχετικό διάγραμμα κυκλοφορίας", επισημαίνεται στην σχετική εισήγηση.

Πρόκειται για τον πρώτο από μία σειρά κυκλικών κόμβων που υπάρχουν στον προγραμματισμό προς υλοποίηση στα Γιαννιτσά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Στάθης Φουντουκίδης, προσθέτοντας ότι οι κόμβοι θα ρυθμίσουν την κυκλοφορία, θα συμβάλλουν στην ασφάλεια οδηγών και πεζών, ενώ παράλληλα θα δώσουν και μία διαφορετική αισθητική στην εικόνα στην κυκλοφορία της πόλης.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27