pellatv
Live

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ “ΕΠΙΟΥΣΟΣ ΑΡΤΟΣ”

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Γεύματος Αγάπης «Επιούσιος Άρτος» της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Η εκδήλωση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, ο οποίος με μια αναδρομή από το Νοέμβριο του 2003 έως σήμερα παρουσίασε συνοπτικά την ποιμαντική διακονία του Γεύματος Αγάπης. Την ομιλία συνόδευσαν σύντομα βίντεο από εθελόντριες αλλά και από αδελφούς που λαμβάνουν το γεύμα δημιουργώντας έντονα συναισθήματα.
Ακολούθησε σύντομη ομιλία με θέμα: «Είναι η αγάπη ουτοπία;», από τον προσκεκλημένο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας και Υπεύθυνο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Αρχιμ. Βαρνάβα Γιάγκου. Ο π. Βαρνάβας, έμπειρος χειριστής του λόγου, μίλησε για την ευσπλαχνία του Θεού, την εμπιστοσύνη στην Πρόνοιά Του και τον διακριτικό τρόπο έκφρασης της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Μετά την ομιλία απονεμήθηκαν ειδικές πλακέτες σε πρόσωπα με ιδιαίτερη προσφορά στο Γεύμα Αγάπης.
Συγκεκριμένα τιμήθηκαν δύο εθελόντριες κυρίες, υπεύθυνες ομάδων από τη αρχή λειτουργίας του Γεύματος, δύο αρτοποιεία της πόλης των Γιαννιτσών, που προσφέρουν δωρεάν ψωμί, και δύο επιχειρήσεις που προσφέρουν μονίμως δωρεάν λαχανικά.
Τέλος τιμήθηκε η Ελληνική Πρωτοβουλία Καναδά και η Οικογένεια Βασιλείου Υφαντή για την πολυετή οικονομική στήριξη στο Γεύμα Αγάπης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική και τραγούδια από τη γνωστή καλλιτέχνιδα Καίτη Κουλλιά, η οποία ταξίδεψε τους ακροατές από την Θράκη και τα παράλια της Μικράς Ασίας μέχρι και τα νησιά του Αιγαίου.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονύσιος Σταμενίτης, οι βουλευτές Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, κ. Β. Βασιλειάδης και η κ. Θ. Τζάκρη, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πέλλας κ. Ε. Φουντουκίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ