pellatv
Live

Εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με θέμα: "Πόλεμος - Προσφυγικό. Κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη!" στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, Αίθουσα Υπολογιστών. Σάββατο, 2 Απρίλη, στις 6 το απόγευμα. Θα μιλήσει μέλος της ΟΓΕ.

Στο χώρο θα συγκεντρώνονται για τους πρόσφυγες τα είδη που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες από τις 3 μ.μ. έως και τις 8μ.μ.

Συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης: ατομικά νερά/χυμοί, γάλατα μακράς διάρκειας, σταφίδες, ξηροί καρποί, παστέλια, ατομικές συσκευασίες μπισκότων/κρουασάν/φρυγανιών, ατομικές μαρμελάδες/βούτυρα, ζάχαρη, κονσέρβες φαγητού (εκτός χοιρινού).
Είδη προσωπικής υγιεινής: πάνες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας, σαπούνια, αντισηπτικά, σαμπουάν, οδοντόκρεμες/οδοντόβουρτσες.
Παιδικά είδη: βρεφικές κρέμες, φρουτόκρεμες, πάμπερς, μπιμπερό, παιχνίδια που είναι εύκολα να μεταφερθούν , χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές. Είδη ρουχισμού, κουβέρτες και σεντόνια, sleeping bags.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6978921885 και 6975862173

Οι γυναίκες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας εντάσσουμε καθημερινά στην δράση μας την πάλη για την ανατροπή των εκμεταλλευτικών κοινωνιών, για την δημιουργία κοινωνιών χωρίς ανεργία, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά. Στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλευρό των προσφύγων , στο πλευρό των μανάδων και των παιδιών τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μας ενώνει κοινός εχθρός. Η ίδια πολιτική που στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνει μεροκάματα, τσακίζει τους εργαζόμενους, παίρνει πίσω όσα κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι λίγοι, είναι η ίδια πολιτική που χωρίς να λογαριάζει ανθρώπινες ζωές, δε διστάζει να ισοπεδώσει χώρες ολόκληρες με βομβαρδισμούς και να οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώ-πων στον ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Απαιτούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών. Να διασφα-λιστεί η απευθείας και ασφαλής μεταφορά τους από τις χώρες πρώτης υποδοχής και από την Ελλάδα στις χώρες που θέλουν να πάνε.

Να δημιουργηθούν τώρα ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρι-νοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής.

Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία και αλλού.

Όλοι μαζί, έλληνες και ξένοι, δυναμώνουμε τον αγώνα απέναντι στους εκμεταλλευτές μας. Παλεύουμε για μια ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά, εκμετάλλευση.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .