pellatv
Live

Εκδήλωση των Μελισσοκόμων του ΔΙEK Αριδαίας και το πρώτο μέλι

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου και ώρα 18.30, σας περιμένουμε να γευτούμε το πρώτο μέλι του ΔΙΕΚ Αριδαίας, ως συστατικό υγείας και απόλαυσης σε εδέσματα που επιμελούνται οι Chef μας και οι Αρτοζαχαροπλάστες μας!

Σε μια εκδήλωση του Τμήματος Μελισσοκομίας με θέμα: «Η Βαρροϊκή Ακαρίαση των μελισσών και η αντιμετώπιση της» θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε από τι κινδυνεύουν τα μελίσσια και στο τέλος θα εισέλθετε στον μαγικό κόσμο του μελιού ως τροφή και συστατικό σε γλυκά και αλμυρά εδέσματα.

Η Βαρροϊκή Ακαρίαση είναι σοβαρός εχθρός των μελισσών και οφείλεται στο άκαρι Varroa destructor Anderson & Trueman (Άκαρι:Varroidae), το οποίο παρασιτεί στις ενήλικες μέλισσες και το γόνο.  Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’70 ήταν σχεδόν άγνωστο, σήμερα όμως, αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα της μελισσοκομίας όλου του κόσμου.

Στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση δίνεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες και στους ερασιτέχνες μελισσοκόμους να ενημερωθούν για τη βιολογία και τους συμβατικούς και τους βιολογικούς τρόπους καταπολέμησης του σοβαρού αυτού εχθρού της μέλισσας, ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες επεμβάσεις και η επιβάρυνση του μελιού με επικίνδυνα χημικά υπολείμματα.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από τους σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικοί Μελισσοκομίας» του Δημόσιου ΙΕΚ Αριδαίας ενώ θα απαντηθούν και ερωτήσεις από τον διδάσκων του μαθήματος «Εχθροί και Ασθένειες Μελισσών», κο. Μαρνασίδη Συμεών.

Η Ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»

10:15 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου: Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό

10:14 - Νατσιός: «Η οικογενειοκρατία ταυτίζεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

10:11 - Λάκης Βασιλειάδης: Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης για Επαγγελματίες σε χωριά – οικισμούς δημοτικών ενοτήτων μεταξύ 500 και 1500 κατοίκων που πρέπει να δικαιούνται τη φορολογική έκπτωση 50% στο εισόδημα

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»