pellatv
Live

Εκπαίδευση μεταναστών στην ελληνική γλώσσα στο Δήμο Σκύδρας

Πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, ιστορία και πολιτισμό πρόκειται να υλοποιηθεί στη Σκύδρα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) σε συνεργασία με το Δήμο Σκύδρας.
Έχει την κωδική ονομασία «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του προαναφερόμενου Υπουργείου. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Σκοπός του είναι οι εκπαιδευόμενοι ν ́αποκτήσουν τα γλωσσικά, πρακτικά και διαπολιτισμικά εφόδια που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ιδίων και των οικογενειών τους.
Μπορούν να το παρακολουθήσουν δωρεάν πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπήκοοι τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και είναι ηλικίας από16 ετών και πάνω.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρθρώνεται στα εξής επίπεδα: Α1διάρκειας 125 ωρών, Α2 διάρκειας 175 ωρών, Β1διάρκειας 185 ωρών, Β1 διάρκειας 195 ωρών μ ́έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου.
Για την εγγραφή στο πρόγραμμα απαιτείται προσκόμιση διαβατηρίου και άδειας παραμονής.
Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Μελίνα Λαδά τηλ.:6972446618.
Πληροφορίες: Όλγα Παπαδοπούλου τηλ.:2381351900-3-4.
Κατάθεση αίτησης εγγραφής στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Σκύδρας, κατά τις εργάσιμες ώρες 9,00 – 13,00,από τη Δευτέρα 23/3/2015 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά