pellatv
Live

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στους Δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη Χαλκιδικής

Τους Δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη Χαλκιδικής επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας εν όψει των περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Τζιτζικώστας, παρουσία των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων της «Αλληλεγγύης» στη Χαλκιδική, επισκέφτηκε τον Πολύγυρο, την Ιερισσό, τη Μεγάλη Παναγιά και την Αρναία.

Στην επίσκεψή του στον Πολύγυρο, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με κατοίκους, εργαζόμενους και επαγγελματίες, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο Πολύγυρος ως πόλη και συνολικά ο Δήμος έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια, χάρις στις συνεχείς προσπάθειές μας να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πιο σύγχρονο, ακόμα πιο ανθρώπινο αστικό κέντρο, με τις υπηρεσίες που αξίζουν οι συμπολίτες μας από την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής κι ένα ισχυρό διοικητικό κέντρο της Μακεδονίας. Με την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας μέσω του προγράμματος ‘Διέξοδος’, που πρώτη στη χώρα υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και με την ανάπτυξη και αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, αλλά και με τα προγράμματα κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων εργαζομένων και ανέργων, είμαστε δίπλα στον επιχειρηματία και τον εργαζόμενο. Με σύγχρονες υποδομές, που βελτιώνουν αποφασιστικά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, όπως η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, στο τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα, η αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας στραγγισμάτων Ανθεμούντα, η μονάδα αποσιδήρωσης πόσιμου νερού στις περιοχές Πλανών και Βάβδου, οι υποδομές διασφάλισης της ποιότητας του πόσιμου νερού σε όλο τον Δήμο, η αντιπλημμυρική προστασία της Ολύνθου και πολλές άλλες, είμαστε δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας. Με την ενίσχυση του πολιτισμού, όπως με τη μόνιμη έκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου και με τις παρεμβάσεις μας στην υγεία, όπως ο σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του Γενικού Νοσοκομείου Πολυγύρου και η στελέχωσή του με επικουρικό προσωπικό, δημιουργούμε το νέο πλαίσιο σύγχρονων βασικών υποδομών για όλους. Με σημαντικές παρεμβάσεις στην παιδεία, όπως τα νέα σύγχρονα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία σε όλα τα σχολεία, η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Ορμύλιας, του Γυμνασίου – Λυκείου Πολυγύρου και του ΕΠΑΛ στον Πολύγυρο, αλλά και με ‘πράσινα’ έργα, όπως το Πράσινο Σημείο του Δήμου και η ενεργειακή αναβάθμιση του Εκθεσιακού Κέντρου Καλυβών, καλύπτουμε τις ανάγκες όλων των κατοίκων του Δήμου και δίνουμε προοπτική ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. Όλα αυτά τα πετύχαμε ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, χάρις στη δική σας εμπιστοσύνη. Στόχος μας είναι η επόμενη πενταετία να είναι και πάλι δημιουργική και αναπτυξιακή, μια πενταετία ευημερίας για όλους».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες στην Ιερισσό, τη Μεγάλη Παναγιά και την Αρναία για τη φετινή τουριστική περίοδο, τα θέματα στην αγροτική παραγωγή, τις υποδομές, αλλά και για τα ζητήματα καθημερινότητας στους σημαντικούς οικισμούς του Δήμου Αριστοτέλη.

Ο κ. Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων τόνισε ότι «όλα αυτά τα χρόνια ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χτίζουμε την τουριστική περίοδο των δώδεκα μηνών και των 365 ημερών το χρόνο. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται βήμα βήμα και ήδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα και στη Χαλκιδική. Η φετινή τουριστική περίοδος πήγε εξαιρετικά σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, ενώ ο Δήμος Αριστοτέλη είναι από εκείνους που μπορούν να προσδοκούν σε σημαντικά πλέον έσοδα και τη χειμερινή περίοδο, αφενός λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του και των τουριστικών υποδομών και επενδύσεων, αφετέρου λόγω του έργου που έχει γίνει από την Περιφέρεια, αλλά και του προγράμματος τουριστικής προβολής που υλοποιούμε, διαφημίζοντας την περιοχή στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την άλλη, η Περιφέρεια στέκεται πάντα στο πλευρό των αγροτών, στις πιο δύσκολες στιγμές τους, όπως αυτή που διανύουμε με το ζήτημα της ακαρπίας στις ελιές. Και επίσης είμαστε υπερήφανοι, που έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε μια σειρά από μεγάλα έργα αποκατάστασης της προσβασιμότητας και της συνδεσιμότητας σε όλο τον Δήμο, έργα αναπτυξιακά, έργα που κάνουν τις μετακινήσεις των πολιτών πιο γρήγορες και πιο ασφαλείς και διευκολύνουν το μεταφορικό έργο για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Το έργο μας δεν ολοκληρώθηκε. Με την εμπιστοσύνη σας συνεχίζουμε για να υλοποιήσουμε κι άλλες σημαντικές υποδομές, όπως η βελτίωση των οδικών συνδέσεων, που εκκρεμούν με την κατασκευή σύγχρονων δρόμων, με την προστασία και ανάδειξη του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, με την περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού και του πολιτισμού, με νέα σύγχρονα σχολεία και με ισχυρές κοινωνικές δομές, που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Την επόμενη Κυριακή ανανεώνουμε αυτή τη δυνατή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας και κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι ακόμα ένα άλμα μπροστά, για να δυναμώσουμε τον Δήμο Αριστοτέλη, για να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τη Μακεδονία».

Αναφερόμενος στα σημαντικότερα από τα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί στον Δήμο Αριστοτέλη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ενδεικτικά τα εξής:
-Παράκαμψη Αρναίας.
-Εργασίες αποκατάστασης, βελτίωσης και συντήρησης σε όλο το οδικό δίκτυο.
-Μονάδες φίλτρανσης νερού Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου και Πυργαδικίων.
-Αντιπλημμυρική προστασία Ιερισσού.
-Αποκατάσταση ιερού ναού Προσκυνήματος Μεγάλης Παναγιάς.
-Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου.
-Κέντρο Κοινότητας Δήμου.
-Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και επικουρικό προσωπικό σε όλα τα Κέντρα Υγείας.
-Νέα σύγχρονα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία σε όλα τα σχολεία.
-Κατασκευή Γενικού Λυκείου Ιερισσού.
-Εξοπλισμός Πυροσβεστικού Σώματος.
-Χώρος Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων Δήμου Αριστοτέλη.
-Πράσινο Σημείο στη Μεγάλη Παναγιά.
-Ενεργειακή αναβάθμιση 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ιερισσού.
-Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Παναγιάς.
-Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.
-Ενίσχυση 1.080 νέων αγροτών και χρηματοδότηση 481 γεωργικών επενδύσεων.

Δημοσιεύτηκε στις 3 Οκτωβρίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:40 - «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2o Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

11:38 - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

11:33 - Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας

15:37 - ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV

15:32 - Συνάντηση του Περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα με τον Υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο και τον ΥΜΑΘ Κ. Γκιουλέκα

15:27 - Αποκατάσταση κλιματισμού στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών

15:23 - Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του Γιώργου Αλεξόπουλου

15:14 - Ο Κόσμος αγκάλιασε την ιδέα του … EDESSA CHERRY FESTIVAL

11:57 - Έως τις 30 Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους

11:52 - Παραστάτη καραγκιόζη στα Γιαννιτσά