pellatv
Live

Ευρωπαϊκή Κεραμική και Ψηφιδωτό από την παράδοση στην καινοτομια

Το τμήμα κεραμικής και το τμήμα ψηφιδωτού των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων της Δ.Ε.Π.Α.Γ. επισκέφθηκαν το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Grundtvig εκπαίδευσης ενηλίκων για τον πολιτισμό με θέμα «Ευρωπαϊκή κεραμική και ψηφιδωτό από την παράδοση στην καινοτομία». Η επίσκεψη στο νέο μουσείο της Πέλλας περιλάμβανε ξενάγηση, η οποία εξειδικεύθηκε στα αντικείμενα των εργαστηρίων, την κεραμική και το ψηφιδωτό. Η ελληνιστική συλλογή του μουσείου αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές των εργαστηρίων, οι οποίοι πραγματοποίησαν ασκήσεις παρατήρησης και κατανόησης της τοπικής παράδοσης στις δύο αυτές τέχνες. Η ξενάγηση έγινε από την κα Μαρία Τριανταφυλλίδου, Αρχαιολόγο του Ιστορικού Αρχείου της Δ.Ε.Π.Α.Γ. Οι εντυπώσεις των μαθητών από την εκπαιδευτική επίσκεψη στο νέο μουσείο Πέλλας υπήρξαν θετικές όχι μόνο λόγω των εξαιρετικών μόνιμων συλλογών που εκτίθενται αλλά και λόγω του ίδιου του νέου μουσείου Πέλλας, το οποίο αποτελεί τη σημαντικότερη επένδυση στον πολιτισμό της περιοχής. Τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια της Δ.Ε.Π.Α.Γ. θα επαναλάβουν στο μέλλον και δεύτερη επίσκεψη ώστε να ολοκληρωθεί η εικαστική εμπειρία των εργαστηρίων πάνω στην αρχαία τέχνη.

Δημοσιεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:54 - Παρέμβαση του Συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης» στη συνεδρίαση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Έδεσσας

15:52 - Διονύσης Σταμενίτης: «Με χειροπιαστές παρεμβάσεις στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας»

15:50 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών: «Προχωράει η επαναλειτουργία της γραμμής Έδεσσας – Φλώρινας»

12:13 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Πρόγραμμα ενημέρωσης Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου για την προστασία και προφύλαξη από τα κουνούπια

12:11 - ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2025” ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

12:09 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

12:08 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

12:06 - Γιάννης Βρούτσης: «Ισχυρά κοινωνικά πρότυπα οι αθλητές – Αναγκαία η συμμετοχή τους στο διοικητικό γίγνεσθαι»

12:04 - Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 17η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022 και η 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027

13:41 - Δραστηριότητα και έργα που υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου