pellatv
Live

«Η 25η Μαρτίου εμπνέει τον ελληνικό λαό για την αναγέννηση της χώρας»

Με επισημότητα και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Η ηλιοφάνεια έδωσε στις εκδηλώσεις ξεχωριστή λαμπρότητα. Ο εορτασμός ξεκίνησε με την τέλεση θείας λειτουργίας και δοξολογίας στην Αγία Σκέπη, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ. Ιωήλ. Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από την κα. Κυριακή Γιαννακίδου, Γενική Γραμματέα Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού-Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής ο οποίος εκπροσώπησε τη βουλή των Ελλήνων, ο νέος στρατηγός Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Δημήτριος Αλεβίζος, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Άλκης Νουσυκύρου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής της Αστυνομίας κ. Παντελής Κολόμβος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας κ. Ζώης Γιώτης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κκ. Νίκος Τσαλικίδης και Κωνσταντίνος Κούγκας, εκπρόσωποι εφεδροπολεμικών και αντιστασιακών οργανώσεων, λοιποί εκπρόσωποι κοινωνικών και αναπτυξιακών φορέων, ομάδες προσκόπων και πολλοί πολίτες. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Ο κ. Θεοδωρίδης συνέδεσε τα ιστορικά γεγονότα της επανάστασης και απελευθέρωσης της Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό με την σύγχρονη κοινωνικο-οικονομική συγκυρία, τονίζοντας την επιμονή των ελλήνων σε έναν δίκαιο αγώνα με ορίζοντα την ελευθερία και την κοινωνική πρόοδο. «Είθε η σημερινή 25η Μαρτίου να είναι η τελευταία επέτειος που θα περάσουμε με τα δεινά που επισώρευσε η κρίση της χώρας και της κοινωνίας μας», ήταν η φράση με την οποία ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:14 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Σύλλογο Μηχανικών Αλμωπίας για την ένταξη των ωφελούμενων του «Εξοικονομώ 2025»

14:11 - Δελτίο Τύπου Έκθεσης Έργων και Κατασκευών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας

14:06 - ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 2025

14:04 - Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών κατά την διάρκεια της παραμονής της ι. εικόνος Παναγίας «Βηματάρισσας»

14:00 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υπουργό Υγείας για το αίτημα Παραχώρησης του Πολύκεντρου (Πεζόδρομος Γιαννιτσών) στον Δήμο Πέλλας και τη μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο

12:10 - Δράση Προσυμπτωματικού Ελέγχου Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής με Δωρεάν Υπερηχογράφημα στον Δήμο Έδεσσας

12:04 - Κοινοβουλευτική Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για την Ανάγκη Στήριξης των παραγωγών Σπαραγγιών: «Στήριξη των παραγωγών σημαίνει στήριξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας»

12:00 - Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Έδεσσας και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Στρατηγικό Σχέδιο της Έδεσσας του 21ου αιώνα

11:58 - Αθ. Κώτσιος: Έγκλημα στην Marfin -15 χρόνια χωρίς τιμωρία. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι αδιαπραγματεύτη αξία ζωής.

11:54 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στον Αγώνα Απόλλων Κρύας Βρύσης – ΝΠΣ Σκύδρας