pellatv
Live

Η εικόνα εγκρίσεων Νέων Αγροτών, στόχος να μπει το πριμ έως 12 Αυγούστου

ην απόφαση έγκρισης διάθεσης πίστωσης 223 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να σταλούν οι παρτίδες πληρωµής στον ΟΠΕΚΕΠΕ περιµένουν οι περιφέρειες της χώρας για να προχωρήσει η καταβολή της α’ δόσης Νέων Αγροτών καθώς πλέον είναι όλα έτοιµα και τυπικά σε οχτώ περιφέρειες για να προχωρήσει η πίστωση.

Η τελική εικόνα  εγκρίσεων των Νέων Αγροτών και ο στόχος για καταβολή του πριμ ως τις 12 Αυγούστου           

Το ποσό υπολογίζεται στα 223.373.500 ευρώ, που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση (70%) από το συνολικό ποσό των 319.105.000 ευρώ για 8.462 σε οχτώ Περιφέρειες της χώρας. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµές δεν είχε υπάρξει κάποια εξέλιξη παρά τις επαναλαµβανόµενες δεσµεύσεις της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για πληρωµή έως τα τέλη Ιουλίου. Ως εκ τούτου η αγωνία των παραγωγών παρατείνεται, µε την πίστωση να µεταφέρεται για πριν τον ∆εκαπενταύγουστο.

  • Παράλληλα, έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσµατα διοικητικού ελέγχου στις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Ιόνια Νησιά:
  • Αττική: Εκδόθηκε η απόφαση στις 15 Ιουλίου και περιλαµβάνει πίνακα 129 δικαιούχων µε συνολικό ποσό 4,687 εκατ. ευρώ. Οι εν δυνάµει δικαιούχοι είναι 8 (χρωστάνε δικαιολογητικά) και οι απορριπτόµενοι 22.
  • Πελοπόννησος: Εκδόθηκε η απόφαση στις 27 Ιουλίου και περιλαµβάνει πίνακα 1.101 δικαιούχων µε συνολικό ποσό δηµόσιας δαπάνης τα 40.657.500 ευρώ. Επίσης διαθέτει πίνακα 252 εν δυνάµει δικαιούχων για τους οποίους απαιτείται επιπλέον η προσκόµιση δικαιολογητικών σε διάστηµα ενός µήνα. Τέλος προβλέπονται και 433 επιλαχόντες, ενώ απορρίπτονται 71.
  • Ιόνια Νησιά: Εκδόθηκε η απόφαση στις 27 Ιουλίου και περιλαµβάνει πίνακα 150 δικαιούχων µε συνολικό ποσό  5.752.500 ευρώ. Οι εν δυνάµει δικαιούχοι είναι 6 (χρωστάνε δικαιολογητικά) και οι απορριπτόµενοι 30.

Στις παραπάνω τρεις περιφέρειες ακόµη δεν έχουν ξεκινήσει οι ενστάσεις, ωστόσο τρέχει η διορία του ενός µήνα για την προσκόµιση επιπλέον δικαιολογητικών (διακοπή εξωγεωργικής εργασίας και ιδιοκτησίας) από την ηµεροµηνία της έκδοσης των αποτελεσµάτων διοικητικού ελέγχου. Οι ενστάσεις θα ξεκινήσουν µόλις εκδοθεί η «Απόφαση ένταξης πράξης». Η πληρωµή των παραπάνω δικαιούχων δροµολογείται το πιθανότερο για τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεµβρίου. Μένουν πλέον να εκδόσουν τα αποτελέσµατα διοικητικού ελέγχου οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, που είναι και οι τελευταίες που δεν έχουν δηµοσιεύσει σχετική λίστα.

Δημοσιεύτηκε στις 1 Αυγούστου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:47 - ΕΕ και Βρετανία ετοιμάζουν αμυντική συμφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής του Μαΐου στο Λονδίνο

13:00 - Έκλεψαν 3,5 τόνους κάρβουνα από μάντρα στους Θρακομακεδόνες

12:31 - Θεσσαλονίκη: Μετρό και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μείωσαν τους αέριους ρύπους στην πόλη -Τα στοιχεία

12:30 - Δήμας: Πρωτοποριακό και καινοτόμο το Flyover για τα ελληνικά δεδομένα -Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι εργασίες

13:06 - Ομολόγησε ο 23χρονος για το διπλό φονικό στο Αίγιο -Στις φυλακές Κορυδαλλού με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα

09:35 - Η πιο εύκολη γλώσσα για να μάθει κανείς, σύμφωνα με μεταφραστική εταιρεία

09:27 - Θεσσαλονίκη: Κανονικά σήμερα τα ταξί στους δρόμους -Ανεστάλη η απεργία

13:48 - Ηράκλειο: Συνελήφθη 37χρονος που έκρυβε όπλα στο σπίτι του

13:44 - Η ΕΕ παγώνει και εκείνη τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα για 90 ημέρες, μετά την κίνηση Τραμπ

13:41 - Αλήθεια ή μύθος: Λειτουργεί η αφαίρεση μαγνητών από το ψυγείο για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας;