pellatv
Live

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας στην Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως Νάουσας

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί η εκπαιδευτική επίσκεψη των μελών της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας στην Εθνική βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως στην Ε.Λ.Νάουσας.

Γονείς και παιδιά, τριάντα δυο στον αριθμό ξεναγήθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υπό την καθοδήγηση της κας Καραγιαννοπούλου Βάσως, στα μοναδικά ζωντανά κειμήλια της παιδείας και τους Ελληνικού πολιτισμού της Ανατολής.Από την ανταλλαγή των πληθυσμών ήρθαν στην Ελλάδα το 1924 και οι τελευταίοι Αργυρουπολίτες, ξεριζωμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες, όπου έζησαν και μεγαλούργησαν χιλιετίες έφεραν με μύριες δυσκολίες, στη νέα τους πατρίδα και τα ιερά τιμαλφή των εκκλησιών και τα βιβλία του Φροντιστηρίου ανεκτίμητης αξίας. Μετά το πέρας της πολύ ενδιαφέρουσας ξενάγησης ακολούθησε βόλτα στην όμορφη πόλη της Ναουσας.

Δημοσιεύτηκε στις 6 Μαρτίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!