pellatv
Live

Ιορδάνης Τζαμτζής : «Τελείωσε η πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης αρμών των γεφυρών της Π.Ε. Πέλλας».

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των αρμών σε γέφυρες της Π.Ε. Πέλλας, στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση Υφισταμένων Τεχνικών Οδικού Δικτύου 2021», προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου ήδη έχουν πραγματοποιηθεί βελτιωτικές παρεμβάσεις σε γέφυρες, όπως στον ποταμό Μπέλιτσα, στην Αριδαία, σε δύο γέφυρες του οδικού άξονα Μαυροβούνι – Αριδαία, η γέφυρα στη Χρυσή αλλά και άλλα οδικά έργα όπως η αποκατάσταση και ενίσχυση πρανών στην Επαρχιακή Οδό Έδεσσας – Κλεισοχωρίου – Σωτήρας, οι διανοίξεις τάφρων και πολλές άλλες παρεμβάσεις σε τμήματα του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου για την προστασία του οδοστρώματος από τα όμβρια ύδατα, όπως πχ στην Ε.Ο. Έδεσσας – Θεσσαλονίκης πριν το Ριζάρι, στην Επαρχιακή Οδό Κλεισοχώρι – Σωτήρα και την Επαρχιακή Οδό Έδεσσα – Σωτήρα, στο ύψος του ΦΟΕ κλπ.

Σε συνέχεια των εργασιών που προβλέπει το έργο  «Αποκατάσταση Υφισταμένων Τεχνικών Οδικού Δικτύου 2021» ολοκληρώθηκε η συντήρηση και επισκευή των αρμών, στα σημεία σύνδεσης, τεσσάρων ακόμη οδικών γεφυρών, στο πλαίσιο τακτικής συντήρησης, καθώς το υλικό τους εμφανίζει κόπωση και φθορά από το πέρασμα των χρόνων.

Ειδικότερα αποκαταστάθηκαν, με τη χρήση ασφαλτούχου μείγματος, οι αρμοί στις γέφυρες Τσάκων, Αριδαίας, Μαύρου Ρέματος και Εξαπλατάνου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, χαρακτήρισε νευραλγικής σημασίας την συντήρηση των γεφυρών, καθώς και του συνόλου του οδικού δικτύου της Πέλλας, η ασφάλεια του οποίου αποτελεί το βασικό πυλώνα των προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Τόνισε δε, ότι από το νέο έτος οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, θα συνεχισθούν σε γέφυρες του Εθνικού Οδικού δικτύου της Πέλλας.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:35 - 9η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας, Πρόσκληση – Μήνυμα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου

13:33 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υπουργό Εσωτερικών Θόδωρη Λιβάνιο για τα αιτήματα των Δήμων Πέλλας και Έδεσσας

13:30 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών

13:27 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Kατασκευάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία από τη Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε. ένα φωτοβολταϊκό πάρκο δυναμικότητας 260 ΚW για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του αμμορυχείου στο Λιτόχωρο

13:26 - Σάκης Αρναούτογλου για την πρόταση προϋπολογισμού της Κομισιόν: Η Συνοχή και η ΚΑΠ δεν θα γίνουν όμηροι της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και των πολιτικών της.

13:25 - Η ΝΙΚΗ κατά της εγκατάστασης ραντάρ στο προϊστορικό μνημείο της Παπούρας στο Ηράκλειο

10:16 - Ολοκλήρωση έργου πυροπροστασίας στα σχολεία του Δήμου Σκύδρας

10:14 - Ο Δήμος Έδεσσας στα «Αγαπήνεια 2025» – Τιμή στον ήρωα Τέλλο Άγρα

10:10 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ της Αιγύπτου

10:08 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα για το Αρδευτικό Σύστημα του Αλμωπαίου