pellatv
Live

Ιορδάνης Τζαμτζής : «Τελείωσε η πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης αρμών των γεφυρών της Π.Ε. Πέλλας».

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των αρμών σε γέφυρες της Π.Ε. Πέλλας, στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση Υφισταμένων Τεχνικών Οδικού Δικτύου 2021», προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου ήδη έχουν πραγματοποιηθεί βελτιωτικές παρεμβάσεις σε γέφυρες, όπως στον ποταμό Μπέλιτσα, στην Αριδαία, σε δύο γέφυρες του οδικού άξονα Μαυροβούνι – Αριδαία, η γέφυρα στη Χρυσή αλλά και άλλα οδικά έργα όπως η αποκατάσταση και ενίσχυση πρανών στην Επαρχιακή Οδό Έδεσσας – Κλεισοχωρίου – Σωτήρας, οι διανοίξεις τάφρων και πολλές άλλες παρεμβάσεις σε τμήματα του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου για την προστασία του οδοστρώματος από τα όμβρια ύδατα, όπως πχ στην Ε.Ο. Έδεσσας – Θεσσαλονίκης πριν το Ριζάρι, στην Επαρχιακή Οδό Κλεισοχώρι – Σωτήρα και την Επαρχιακή Οδό Έδεσσα – Σωτήρα, στο ύψος του ΦΟΕ κλπ.

Σε συνέχεια των εργασιών που προβλέπει το έργο  «Αποκατάσταση Υφισταμένων Τεχνικών Οδικού Δικτύου 2021» ολοκληρώθηκε η συντήρηση και επισκευή των αρμών, στα σημεία σύνδεσης, τεσσάρων ακόμη οδικών γεφυρών, στο πλαίσιο τακτικής συντήρησης, καθώς το υλικό τους εμφανίζει κόπωση και φθορά από το πέρασμα των χρόνων.

Ειδικότερα αποκαταστάθηκαν, με τη χρήση ασφαλτούχου μείγματος, οι αρμοί στις γέφυρες Τσάκων, Αριδαίας, Μαύρου Ρέματος και Εξαπλατάνου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, χαρακτήρισε νευραλγικής σημασίας την συντήρηση των γεφυρών, καθώς και του συνόλου του οδικού δικτύου της Πέλλας, η ασφάλεια του οποίου αποτελεί το βασικό πυλώνα των προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Τόνισε δε, ότι από το νέο έτος οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, θα συνεχισθούν σε γέφυρες του Εθνικού Οδικού δικτύου της Πέλλας.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:43 - ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών