pellatv
Live

Κατάργηση των τμημάτων άρσης βαρών και μπάσκετ του Αθλητικού Σχολείου Αριδαίας

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, κατέθεσε στη Βουλή υπόμνημα τουΣυλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σχετικά με την κατάργηση στη μέση της σχολικής χρονιάς των τμημάτων άρσης βαρών και μπάσκετ του Αθλητικού Σχολείου Αριδαίας, καθώς επίσης και για την υπολειτουργία των τμημάτωνστίβου και ποδοσφαίρου. Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Βουλευτής, η αγανάκτησηπου επικρατεί στις τάξεις των γονέων έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, αφού βλέπουν τα παιδιά τους, που οι περισσότεροι είναι επίλεκτοι αθλητές, να χρησιμοποιούνται ως «πειραματόζωα» στις αλλαγές που θέλει να επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, από τη στιγμή που αυτές αποφασίζονται στη μέση της σχολικής περιόδου.
Σημειώνεται ακόμη ότι το Αθλητικό Γυμνάσιο Αριδαίας, από το 1996 που ξεκίνησε την λειτουργία του έχει να επιδείξει ένανξεχωριστό τρόπο λειτουργίας και ιδιαίτερες αθλητικές διακρίσεις σε Πανελλήνιο και Παγκόσμιο επίπεδο. Οι ομάδες μπάσκετ του Σχολείου αναδεικνύονται «μόνιμοι» πρωταθλητές στο Νομό. Δεκάδες αθλητές στίβου του Αθλητικού, αναδεικνύονται πρωταθλητές σε σχολικούς αγώνες και σημειώνουν ξεχωριστές αθλητικές διακρίσεις με τον τοπικό αθλητικό σύλλογο, στο δυναμικό του οποίου ανήκουν. Το τμήμα της άρσης βαρών αλλά και οι τοπικοί σύλλογοι κάνουν την πόλη της Αριδαίας ευρύτατα γνωστή για τις μεγάλες αθλητικές διακρίσεις που σημειώνουν σε Πανελλήνιο και Παγκόσμιο επίπεδο. Στο τμήμα ποδοσφαίρου πολλοί αθλητές διακρίνονται και εντάσσονται στο δυναμικό μεγάλων ομάδων.
Τέλος, στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης, τίθεται ευθέως προς την Υπουργό το αγωνιώδες αίτημα όλων των γονέων, που είναι η συνέχιση και λειτουργία του Αθλητικού Γυμνασίου Αριδαίας για την τρέχουσα περίοδο, όπως σχεδιάστηκε και προγραμματίστηκε στην αρχή της σχολικής περιόδου.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:54 - Παρέμβαση του Συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης» στη συνεδρίαση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Έδεσσας

15:52 - Διονύσης Σταμενίτης: «Με χειροπιαστές παρεμβάσεις στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας»

15:50 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών: «Προχωράει η επαναλειτουργία της γραμμής Έδεσσας – Φλώρινας»

12:13 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Πρόγραμμα ενημέρωσης Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου για την προστασία και προφύλαξη από τα κουνούπια

12:11 - ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2025” ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

12:09 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

12:08 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

12:06 - Γιάννης Βρούτσης: «Ισχυρά κοινωνικά πρότυπα οι αθλητές – Αναγκαία η συμμετοχή τους στο διοικητικό γίγνεσθαι»

12:04 - Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 17η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022 και η 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027

13:41 - Δραστηριότητα και έργα που υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου