pellatv
Live

Καθιέρωση προγράμματος σίτισης μαθητών στα σχολεία της Πέλλας

Την καθιέρωση προγράμματος σίτισης μαθητών σε σχολεία της Πέλλας συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση εργασίας η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου.

Η Θεοδώρα Τζάκρη ανέλυσε στην Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης την ανάγκη συμμετοχής της μαθητικής κοινότητας της Πέλλας στο πρόγραμμα σίτισης, βάσει των δεικτών ανεργίας που υπάρχει στην περιοχή και άλλων κοινωνικών κριτηρίων. Η κ. Φωτίου άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις της Υφυπουργού και αποδέχθηκε το αίτημα για καθιέρωση προγράμματος σίτισης σε σχολεία της Πέλλας με τη νέα σχολική χρονιά.

Το πρόγραμμα σίτισης μαθητών θα καλύψει το 1/3 των σχολείων της Πέλλας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Με το πρόγραμμα σίτισης οι μαθητές των σχολείων που θα συμμετέχουν θα έχουν ένα πλήρες γεύμα κάθε μέρα, προκειμένου να καλύπτονται οι ελάχιστες διατροφικές ανάγκες τους. Η απόφαση για τη συμμετοχή σχολείων στο πρόγραμμα σίτισης μαθητών θα ληφθεί μέσα στον επόμενο μήνα, κατόπιν συνεργασίας με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή είναι να υπάρχει συναίνεση του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κάθε σχολείου.

Ακόμη, κατά τη συνάντηση, η Υφυπουργός Βιομηχανίας δεσμεύθηκε ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα υποστήριξης του προγράμματος σίτισης μαθητών όλης της χώρας από το χώρο της βιομηχανικής επιχειρηματικότητας. Η κ. Τζάκρη και η κ. Φωτίου συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου για να εκτιμήσουν την πρόοδο του προγράμματος, τόσο σε ολόκληρη τη χώρα, όσο και ειδικά στο νομό Πέλλας, ώστε να ξεκινήσει απρόσκοπτα η εφαρμογή του προγράμματος σίτισης με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.-

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:43 - ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών